Fondatoarea VIP Magazin, Rodica Ciorănică, a subliniat: „Îi văd pe mulți în premieră, dar le-am citit istoriile înainte de publicarea revistei și vreau să spun că sunt foarte mândră de generațiile care vin, care calcă pe urmele marelui business. Mulți dintre ei sunt deja milionari, foarte modești, dar sunt milionari în euro sau dolari. Republica Moldova este o țară cu foarte mari oportunități, așa observ și asta spun și cei prezenți aici”.
Totodată, antreprenorul Alexandru Bordea a vorbit despre impactul generațiilor tinere asupra mediului de afaceri din țară: „Am o părere bună despre cei care sunt sub 40 și îi felicit pentru că, nu la toți le-a mers, unii așteaptă Under 50. Eu cred că vârsta celor care sunt de succes în Republica Moldova și nu numai, scade, și asta este îmbucurător pentru că, înainte lumea se bucura dacă ajungea în vreo listă după 60”.
Dumitru Talmazan, mentor în marketing, a adus un alt punct de vedere asupra succesului: „Mă simt ca feciorul lângă tata. Eu în general nu accept elementul de vârstă pentru că, cred că există circumstanțe. Pe cineva îl prinde la 16 și azi avem zeci de cazuri când unii la 16 ani au mai multe performanțe ca cei de la 60. Activitatea mea a început cu vreo 15 ani în urmă și asta înseamnă că la 20 de ani. Atunci am făcut primii pași și cât de straniu nu ar suna, a fost alături de Alexandru, el a fost primul meu mentor”.
De asemenea, psihologul Eugenia Staver a vorbit despre importanța echilibrului și armoniei interioare în succesul fiecărei afaceri: „Mă simt foarte onorată și înțeleg că munca mea este apreciată, mai ales de oamenii care au găsit echilibrul și armonia în viețile lor. La baza fiecărei afaceri este omul și la baza omului este psihologia. Eu nu cred că există nimic fără psihologie și în fiecare domeniu o să încercăm să o implementăm cât de puțin”.
De asemenea, avocatul Roger Gladei a subliniat importanța inovației și a perspectivei tinere asupra afacerilor: „Mi-am dat seama acum că eu rezonez cu acest eveniment, deoarece este vorba despre inovație și tineret. Cea mai mare diferență de alte evenimente este că aici se calculează diferit indicatorii de performanță. Tinerii văd bine și primesc plăcere în business, deoarece el aduce schimbarea”.
Printre tinerii antreprenori se numără şi cei din domeniul frumuseţii.
Corina Guzun, specialist în micropigmentare, au subliniat cum industria beauty a evoluat rapid, iar succesul lor reprezintă un exemplu de perseverență: „Eu nu mi-am imaginat niciodată că eu o să reușesc până la 40. Îmi plăceau mereu oamenii care au reușit și îmi puneam întrebarea cum au ajuns și acum sunt aici și eu. Sunt mândră, căci eu mă consider boboc încă”.
Toţi invitaţii se pot mândri cu succesul pe care l-au atins. Totuşi, fiecare dintre ei înţelege termenul de „oameni de succes” diferit.
Lacrimi de fericire pentru Victoria Roșca! Actrița a aflat sexul viitorului ei copil - VIDEO
Dumitru Talmazan a definit un om de succes ca fiind: „Un om împlinit este acel om care chiar dacă dimineața îi este greu să se trezească, seara ajunge și spune că mâine începem o nouă zi”.
Alexandru Bordea a subliniat că pentru el un om de succes este acela care își urmărește visele: „Pentru mine un om de succes este cel care intră în acest salon de mașini și spune: <<Împachetați-o pe asta, sau poate și două bucăți>>”.
Eugenia Staver, la rândul său, a explicat că pentru ea un om de succes este cel care: „Știe să spună „Nu” atunci când simte”.
Motivaţia pe care o au antreprenorii este factorul care îi determină să ajungă cât mai sus. Alexandru Bordea a notat: „Mă motivează oamenii fericiți, clienții care după ce primesc serviciile noastre obțin rezultatele pe care și le doresc”.
Vadim Mămăligă, un alt om de afaceri de succes, a subliniat că familia este principalul său motor: „În primul rând mă motivează familia, cei patru copii pe care îi am. Eu cred că peste tot e greu, dar totul depinde de noi. În mare parte aș spune că nivelul la care noi suntem ca persoane și ca afacere este nivelul nostru de dezvoltare”.
SURSA FOTO: FACEBOOK