20.08.2019
Cum o apara premierul din Israel pe sotia sa, dupa gestul scandalos din Ucraina
Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, i-a luat apararea sotiei sale, dupa ce aceasta a insultat traditia primirii cu paine si sare, cand a ajuns pe aeroportul din Kiev.

Sotii Netanyahu au inceput luni o vizita de o zi in Ucraina, sosind inca de duminica seara la Kiev. Ei au fost intampinati, conform obiceiului, cu paine si sare.

Citeste si: Sotia premierului din Israel i-a jignit pe uncraineni in timpul vizitei oficiale, aruncand jos colacul cu care a fost intampinata

 Premierul israelian a gustat o bucata din colac si i-a intins o felie si sotiei sale, care insa, in vazul tuturor, a aruncat painea. Si in timpul calatoriei cu avionul, sotia lui Netanyahu a incercat sa intre in cabina pilotilor, furioasa ca nu a fost salutata personal de comandantul aeronavei.

Comentand gestul sotiei sale de a arunca painea, premierul israelian a sustinut: „Doamna Netanyahu nu a intentionat niciodata sa arate lipsa de respect fata de Ucraina. E un nonsens”.

Benjamin Netanyahu a tinut sa precizeze ca sotia lui, Sara, chiar a purtat haine in culorile steagului ucrainean, tocmai din respect pentru tara gazda, noteaza RT.

Ma indoiesc ca aceasta vizita istorica ar fi ajuns in atentia media la fel de mult daca nu ar fi fost incidentul cu painea”, a mai comentat premierul Israelului.

Unii ucraineni au cerut ca numele Sarei Netanyahu sa fie trecut in infama lista Myrotvorets a „inamicilor statului”, ce trebuie pedepsiti de nationalistii „patrioti”.

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie