„Îmi plac imaginile și exercițiile interactive pe care noi trebuie să le rezolvăm. E de parcă nu mai vrei să te oprești din a face aceste exerciții”, a spus unul dintre copiii prezenți la evenimentul de lansare.
„Mi-am dat seama că toate auxiliarele pe care eu le aveam la îndemână nu răspundeau unei nevoie pe care eu ca părinte o emiteam și anume, să fie toate aceste lucruri într-un singur loc. Dintr-o nevoie și o necesitate pe care o aveam... Atunci când vine vorba despre auxiliare pentru școală, de care are nevoie un copil, ele sunt foarte multe, într-unul doar se scrie, în altul se desenează. Până acum nu am găsit o resursă în care să existe dezvoltarea comunicării într-o anumită formă, explicată pe interesul părinților, punând la dispoziție niște instrumente, care să aibă și partea logopedică, dar nu complicată, ca să fie ușor înțeles pentru cel care predă și respectiv, cel care trebuie să execute acea sarcină”, a explicat Vera Nastasiu, antrenor de dicție.
În acest weekend, Nastasiu a lansat caietul logopedic, explicând cum poate fi utilizat corect atât în clasă, cât şi acasă. „Partea de articulare și cum se formează sunetul, cum se scrie, desenând simbolul, modelând acele sunete, lucrând pe partea de diferențiere fonematică, să fie toate așezate într-o anumită ordine, care să determine un copil să aibă o pronunție corectă”, a continuat antrenoarea de dicție.
La evenimentul de lansare a caietului logopedic au fost elevi ai Verei Nastasiu, care se declară norocoşi că datorită profesionalismului ei, au depăşit frica de a vorbi în public.
„Sunt o cursantă foarte înrăită de a învăța să vorbesc frumos, a dezvolta mai departe copiilor inteligența de a cunoaște, de a exersa și de a se manifesta în societate, chiar și atunci când vor ține un discurs public, să nu aibă emoții și să fie cu o vorbire corectă, să nu se rușineze atunci când dă bună ziua pe drum. Este foarte util pentru că, sunt exerciții ce corectează vorbirea, corectează copiilor pronunția și chiar dezvoltă multe greșeli sau lucruri pe care ei nu vor să le pronunțe corect”, a menționat învățătoarea Mădălina Cebotaru.
De asemenea, Sofia Voluță, în vârstă de 11 ani a spus: „Cu ajutorul Verei am reușit să depășesc frica de a vorbi în public, îmi place să fac asta. Nu îmi e frică, împărtășesc ce am eu cu oamenii din public”.
„Cu regret, trăim o pandemie a greșelilor de exprimare, de vorbire, iar asta se datorează tehnologiilor care au pus stăpânire pe copilăria copiilor noștri. Toată lumea care vor ține în mâini aceste caiete vor trebui să înțeleagă că sunt un instrument de lucru foarte util. Nimeni nu ne ia de pe seama noastră, a părinților, responsabilitatea de a vorbi corect și cât mai mult cu copiii noștri”, a povestit Sergiu Afanasiu, scriitor.
În cazul în care copilul tău nu are un defect de vorbire, acest manual cu siguranţă îi va îmbogăţi vocabularul. „Este potrivit (caietul) și pentru un copilaș care pronunță toate sunetele, dar își dorește ca în clasa pregătitoare și clasa întâi să fie deja pregătit pentru marea lui călătorie. După vârsta de 4 ani, cu acest caiet deja se poate lucra. Dacă mergeți la școală de 5 sau 6 ani, este bine ca timp de un an să se lucreze cu acest caiet logopedic intensiv. Este pentru un an de studii. Ghidurile care există aici pentru corectarea defectelor de vorbire deja înseamnă cu o ședință în minus la un logoped. Dacă are doar o dificultate de pronunție sau confundă 2 sunete, de ce să-l nu-l corectăm acasă?”, a spus Vera Nastasiu.
SURSĂ FOTO: Instagram/ veranastasiu