02.12.2019
Ai nostri reusesc! Scriitoarea Tatiana Tibuleac, decorata de presedintele Romaniei cu Ordinul „Meritul Cultural” in grad de Cavaler
Fosta prezentatoarea PRO TV Chisinau a fost decorata de catre Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Cultural” in grad de Cavaler, Categoria A.

„Cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei, in semn de apreciere pentru activitatea importanta dedicata creatiei literare, pentru talentul si profesionalismul de care a dat dovada de-a lungul activitatii sale, dobandind recunoastere la nivel european, Presedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Cultural” in grad de Cavaler, Categoria A – „Literatura”, doamnei Tatiana Tibuleac, scriitor (Paris)”, se arata in comunicatul Presedintiei romane.

„Anul acesta am multumit Romaniei de mai multe ori. De acolo au venit cele mai sincere gesturi de prietenie si de admiratie. Orice premiu ma apropie de unii oameni si ma indeparteaza de altii, stiu si vad asta. Sper sa ne intalnim macar in carti, unde putem fi noi insine.”, a spus scriitoarea intr-o postare de multumire pe Facebook.com.

Amintim ca in acest an Tatiana Tibuleac a primit Premiul Uniunii Europene pentru literatura, gratie romanului sau „Gradina de sticla”.

Citeste si: Basarabeanca Tatiana Tibuleac – distinsa cu Premiul Uniunii Europene pentru literatura. „Un singur premiu, doua tari fericite.”

Fiind nominalizata din partea Romaniei, aceasta nu a ezitat sa le multumeasca romanilor de pretutindeni pentru faptul ca se bucura de realizarea ei.

Amintim ca Tatiana a absolvit Facultatea de Jurnalism si Stiinte ale Comunicarii din cadrul Universitatii de Stat din Moldova. A ajuns cunoscuta publicului larg datorita rubricii sale din ziarul „Flux”, iar in 1999 a devenit parte a echipei PRO TV Chisinau. Astazi Tatiana este stabilita la Paris si continua sa activeze in domeniul dat.

Sursa foto: Facebook.com

Articole din aceeasi categorie