23.05.2019
Basarabeanca Tatiana Tibuleac – distinsa cu Premiul Uniunii Europene pentru literatura. „Un singur premiu, doua tari fericite.”
Tatiana Tibuleac se numara printre moldovenii care duc faima tarii in lume. De data aceasta, scriitoarea a primit Premiul Uniunii Europene pentru literatura, gratie romanului sau „Gradina de sticla”.

Fiind nominalizata din partea Romaniei, aceasta nu a ezitat sa le multumeasca romanilor de pretutindeni pentru faptul ca se bucura de realizarea ei: „Va multumesc tuturor celor care va bucurati impreuna cu mine. Un singur premiu, doua tari fericite. Gradina de sticla este (si) despre asta!”

Premiul Uniunii Europene pentru Literatura se acorda anual, incepand cu anul 2008, unor scriitori contemporani de opere de fictiune aflati la debut, din fiecare tara participanta la programul Europa Creativa.

Amintim ca Tatiana a absolvit Facultatea de Jurnalism si Stiinte ale Comunicarii din cadrul Universitatii de Stat din Moldova. A ajuns cunoscuta publicului larg datorita rubricii sale din ziarul „Flux”, iar in 1999 a devenit parte a echipei PRO TV Chisinau. Astazi Tatiana este stabilita la Paris si continua sa activeze in domeniul dat.

„Gradina de sticla” a aparut la finalul lunii mai, la Editura Cartier si e al doilea roman al Tatianei Tibuleac, o autoare cu un debut fenomenal si o scriitura poetica puternica. 

Citeste si: Tatiana Tibuleac surprinde din nou. Fosta prezentatoare PRO TV, a scos la tipar o noua carte, „Gradina de sticla"

Sursa foto: Facebook.com/ Tatiana Tibuleac

Articole din aceeasi categorie