17.07.2023
A murit actrita si cantareata Jane Birkin. A cantat „Je t’aime…moi non plus”, unul dintre cele mai celebre hituri din istorie

Actrita si cantareata de origine britanica Jane Birkin, o copila salbatica din anii 1960 care a devenit o persoana iubita in Franta, a murit la Paris la varsta de 76 de ani, a anuntat duminica Ministerul Culturii din Franta, citat de Reuters.

Ziarul Le Parisien si televiziunea BFM au relatat ca a fost gasita moarta la ea acasa, citand persoane apropiate ei.

Birkin a avut un accident vascular cerebral usor in 2021, dupa ce a suferit probleme cardiace in anii precedenti.

Artista a fost cunoscuta in strainatate pentru hitul ei din 1969, in care ea si iubitul ei de atunci, regretatul cantaret si compozitor francez Serge Gainsbourg, au cantat sexual explicit „Je t’aime...moi non plus”.

Ea a trait in Franta adoptiva de la ruperea casatoriei cu compozitorul britanic John Barry, la sfarsitul anilor 1960.

In afara de cantat si rolurile ei in zeci de filme, ea a fost o figura populara in Franta pentru natura ei calda, lupta ferma pentru drepturile femeilor si LGBT.

„Aceasta plecare este atat de trista. Era o persoana frumoasa", a declarat fostul ministru al Culturii Roselyne Bachelot pentru BFM.

Asa matusa, asa nepoata! Irina Rimes, imagini adorabile alaturi de fetita de nici 2 ani - FOTO

Jane Mallory Birkin s-a nascut la Londra in decembrie 1946, fiica actritei britanice Judy Campbell si a comandantului Royal Navy David Birkin.

A fost foarte iubita in Franta adoptiva 

Inainte de a se aventura pe Canalul Manecii la varsta de 22 de ani, ea a obtinut notorietate in controversatul film „Blow-Up” de Michelangelo Antonioni, din 1966, aparand goala intr-o scena de sex in trei.

Dar in Franta a ajuns cu adevarat la faima, atat pentru povestea ei de dragoste cu starul national chinuit Gainsbourg, cat si pentru stilul ei de baietel si accentul britanic incantator cand vorbea franceza, despre care unii au spus ca l-a cultivat in mod deliberat.

O vaduva s-a indragostit, la nici un an de la moartea sotului, de fratele lui. Au doi copii impreuna si nu le mai pasa de gura lumii - FOTO

A avut o fiica, Charlotte, cu Gainsbourg. Dupa ruperea acelei relatii, in 1981, ea si-a continuat cariera de cantareata si actrita, aparand pe scena si lansand albume precum „Baby Alone in Babylone” in 1983 si „Amour des Feintes” in 1990, ambele cu texte si muzica de Gainsbourg.

Ea a scris propriul album „Arabesque” in 2002, iar in 2009 a lansat o colectie de inregistrari live, „Jane at the Palace”.

Articole din aceeasi categorie