02.09.2020
21 de ani de PRO TV Chisinau! Sorina Obreja: „Anul acesta aniversarea noastra o dedicam eroilor pe care aceasta perioada, atat de grea, ni i-a adus in fata.”

Astazi, PRO TV Chisinau implineste 21 de ani - timp in care a fost mereu alaturi de telespectatorii sai, livrandu-le cele mai importante si actuale stiri si tinandu-i la curent cu tot ce se intampla in tara. 

Chiar daca anul acesta, din cauza pandemiei de COVID-19, totul este diferit, PRO TV Chisinau ramane acelasi - un post de televiziune corect, echidistant si obiectiv, care continua sa fie alaturi de oameni si sa lucreze pentru oameni.

Cu prilejul aniversarii celor 21 de ani de activitate, prezentatoarea stirilor PRO TV, Sorina Obreja, ne-a vorbit despre cat de dificil e sa fii jurnalist pe vreme de pandemie, care au fost masurile de protectie intreprinse pentru a impiedica raspandirea virusului si ce emotii o incearca in aceasta zi atat de speciala.

A fost diferita munca la Pro TV in perioada pandemiei? 

Pandemia a venit peste noi cu o multime de schimbari. A trebuit sa ne reorganizam pentru ca in cazul in care cineva se infecteaza sa putem sa continuam sa asiguram emisia si sa le oferim telespectatorilor nostri informatiile atat de necesare, mai ales acum. Asadar, ne-am divizat in doua echipe distincte, care nu au contactat intre ele. Cel mai complicat totusi a fost faptul ca accesul la informatie, care este si asa o problema mare in tara noastra, ne-a fost restrictionat extrem de mult. Oficialii si-au mutat conferintele in format on-line, fara sa ne ofere posibilitatea de a adresa intrebari, asa ca reporterii nostri erau nevoiti sa smulga cu mare greu informatii importante. In alta ordine de idei, eram ingrijorati pentru colegii nostri, care zilnic, mergeau in zone foarte riscante si comunicau cu multa lume, fiind printre cei mai expusi pericolului de infectare. Ma bucur, insa, ca au reusit sa se pazeasca, respectand cu o mare strictete masurile de igiena si acum suntem bine. Sper sa continuam la fel. 

Va fi diferita si aniversarea?

Anul acesta aniversarea noastra o dedicam eroilor pe care aceasta perioada, atat de grea, ni i-a adus in fata. Cei care au dat dovada de curaj, perseverenta si devotament si s-au implicat cu toate fortele in aceasta lupta cu pandemia. Ei sunt in primul rand toti angajatii din sistemul medical, care au facut multe sacrificii - unii chiar s-au despartit de propriile lor familii, ca sa poata fi alaturi de pacienti. De asemenea, eroii nostri sunt voluntarii, care nu au stat deoparte, ci au pus umarul pentru ca altii sa o poata duce mai bine. De data aceasta, de ziua noastra le multumim lor. 
A fost si un an in care ai gustat pe deplin din functia de editor-sef de stiri. Cu toate acestea, apari seara de seara la ora 20, la buletinul de stiri zambitoare. E greu sa tii totul sub control? Ti-a devenit viata si mai palpitanta? 

Fac in fiecare zi ceea ce imi place sa fac. Da, deseori ajung stoarsa la buletinul de stiri, dar acolo in studio, ma incarc pe loc de energia colegilor, dar si de cea a stirilor pe care le avem de povestit. 

Ce ganduri, emotii te incearca an de an pe 3 septembrie?

In fiecare an, pe trei septembrie, imi amintesc inca o data de ce, dupa atatia ani sunt aici, iar unul dintre motive este ca valorile pe care le promoveaza PRO TV sunt valorile cu care traiesc si care ma definesc. Cu PRO TV, am deja o definitie comuna. 

 

Ce a schimbat Pro TV in felul tau de a fi? 

Desi lucram deja de cativa ani in jurnalism, pot spune cu certitudine ca abia aici a inceput cu adevarat cariera mea, iar asta inseamna ca aici m-am format. 

La 21 de ani, un tanar este deja adult bineformat. Cum este Pro TV la 21 de ani?

Ne stim valorile si ne stim prioritatile. Stim cat de mult depinde cursul societatii de ceea ce spunem noi, stim ca influentam istoria acestei tari, prin faptul ca le aratam oamenilor lucrurile asa cum sunt ele, problemele si adevarata fata a celor care ne guverneaza de-a lungul timpului, iar ei isi fac concluzii. La 21 de ani, de dorim la fel ca la inceput, sa-i facem pe oamenii nostri sa gandeasca liber, sa simta si sa traiasca liber, sa inteleaga ca de fiecare dintre ei depinde cum va fi ziua de maine si ca putem face lumea mai buna, devenind fiecare dintre noi, mai buni, mai implicati. Tocmai de aceea an de an, aducem exemplul unor adevarati eroi, pe care cu totii ii putem urma. 

Citeste si :  Un altfel de 1 septembrie! „Aproape ca mi-au dat lacrimile...” Cum si-a „petrecut” Sorina Obreja fiica la scoala

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie