16.12.2022
10 castigatori, la 10 categorii diferite! Vezi cine sunt cei mai buni fotografi din 2022 si ce emotii au trait in cadrul evenimentului: „Pe zi ce trece, ma simt tot mai entuziasmat si motivat de ceea ce fac” - VIDEO

Ei sunt cei care imortalizeaza momente, surprind emotii si se afla mereu in spatele camerei. Recent insa, au iesit in fata si au fost premiati pentru munca loc. Cine sunt fotografii momentului afla in reportajul de mai jos, marca O Seara Perfecta. 

Cel mai asteptat eveniment pentru fotografi s-a desfasurat recent intr-un restaurant de lux din Moldova, unde au fost inmanate premiile pentru cele mai cunoscute nominalizari din lumea fotografiei.

Perfect asortati! Alaturi de ce interpreta apare Johy Davis - FOTO

„Fotografii s-au inregistrat la concurs din timp. Participantii au trimis cate cinci lucrari la care categorie au vrut sa participe. Lucrarile au fost trimise anonim in oficiile Canon, care au si ales castigatorii. Respectiv, astazi noi avem 10 castigatori, 10 nominanti la 10 categorii diferite”, Ana Maria Moroz, director al Scolii de Fotografie. 

Fotografii au avut ocazia sa faca cunostinta cu alti colegi de breasla, care au o experienta vasta in domeniu.

„Eu ma ocup cu fotografia din 2013. Deja sunt aproape 10 ani de zile. Este foarte bine de creat o comunitate intre fotografi, pentru ca anume comunitatea permite sa trecem la alt nivel, pentru ca aici este un schimb de experienta foarte puternica pentru fotografi. Asa evenimente asta si fac, duc fotografia la un alt nivel”, Nicolae Sturza, fotograf.

„Din 2008 activez. Ma axez mai multe pe portrete, dar bani fac din evenimente. E greu sa fii fotograf in Moldova 50 la 50. Depinde de cum vezi tu fotografia, cum vezi lucrurile, cum te percep oamenii, ce poti sa le oferi oamenilor, pentru ca ei astazi au toti un telefon si isi pot face fotografii singur, dar ceea ce nu pot face ei, face un fotograf”, Mihail Turculet, fotograf. 

„Fotograful Anului este un eveniment important pentru oamenii de arta, fotografi, videografi. Este o oportunitate de dezvoltare”, Vlad Andreev, fotograf. 

Carla's Dreams sau The Motans? Vezi pe care dintre trupe a ales Dara, dar si ce dezvaluiri sincere a mai facut interpreta: „Nu pot, e greu...” - VIDEO

Fie ca au venit ca participanti la concurs sau doar ca invitati, fotografii ne-au spus ca sunt entuziasmati ca exista un asemenea eveniment organizat pentru ei.

„Pe zi ce trece, ma simt tot mai entuziasmat si motivat de ceea ce fac. Genul meu de suflet este natura. Acolo ma regasesc, acolo imi gasesc linistea si atunci cand am timp liber, mereu fac acest lucru”, Ion Ples Alexandru, fotograf. 

Concursul Fotograful anului i-a premiat pe cei mai buni dintre cei buni.

„Nominalizarea la portret. E portretul fetitei, Valeria. Ii multumesc foarte mult. Asta si este scopul, ca sa vedem emotiile atat pozitive, cat si negative. Trasaturile trebuie sa le observam, sa le vada toti, sa le observe”, Alexandru Septichin, fotograf. 

Am cunoscut si un fotograf care s-a bucurat si de doua nominalizari aseara.

„Am niste emotii foarte mari. Nu m-am asteptat, pentru ca am trimis pozele in ultimul moment. Sunt foarte bucuros si ma motizeaza in continuare sa fac ceea ce fac. Eu sunt fotograf de nunta, dar fotografiez si diferite momente, modele, reclame la companii. Baza insa sunt nuntile”, Catalin Cojocaru, fotograf. 

Daniela Burlaca te invita la un altfel de spectacol! Actrita va organiza un eveniment de caritate, unde oaspetii vor putea dona pentru o mama care traieste cu 6 copii intr-o casa avariata: „Acoperisul lor este gaurit, ploua, este frig, nu au o soba, nu au podele” - VIDEO

„Avem destui fotografi, dar fotografi care au o anumita experienta in frumusete sunt foarte putini. Cu toate acestea, in Republica Moldova as spune sincer ca avem o concurenta foarte mare”, Sanda Armas, fotograf.

Articole din aceeasi categorie