30.04.2021
Strict interzis! Ce nu trebuie sa faci daca vrei sa scapi de punctele negre de pe fata

Punctele negre apar de obicei in zona T a tenului, adica pe frunte, nas si barbie, dar sunt si situatii in care se ivesc si pe pometi. In termeni medicali, punctele negre se numesc comedoane deschise si nu sunt altceva decat foliculi care au o deschidere mai mare decat in mod obisnuit. Vezi mai jos ce recomanda beauty bloggerul Masha Cotorobai, daca vrei sa scapi de punctele negre. 

In nici un caz nu incerca sa “usuci” fata cu lotiuni ce contin alcool. Scopul este intr-adevar sa reduci acumularea excesiva de sebum, dar degresarea cu spirt nu faci nimic altceva decit sa stimuleze producere de sebum si respectiv si mai multe puncte negre + acnee. Mai bine ofera prioritatea produselor ce contin ulei de arbore de ceai sau acizi.

Nu folosi in rutina zilinica componente comedogene: uleiul natural, ceara sau siliconul care iti blocheaza si mai mult porii. 

Irina Rimes: „Nu m-a platit nimeni sa vorbesc despre asta.” Artista a anuntat ca s-a vaccinat anti-Covid 19

Nu exagera cu curatarea excesiva a pielii. Acest proces poate deterioriza stratul protector al pielii glandele sebacee vor incepe sa lucreze si mai mult, deci si mai mult sebum. Ai grija ca produsele de curatare sa nu contina surfactanti agresivi in lista de ingrediente.

Opteaza pentru cosmetice bio, deoarece sunt mai blande cu pielea si nu incarca porii.

Nu uita sa te demachiezi inainte de culcare, ca sa lasi pielea sa respire si sa eviti acumularea de impuritati si bacterii.

A cerut-o de sotie, dar ea nu a zis nici DA, nici BA! Victoria Badicico: „Sunt mai timida, iar acolo pe scena, cand am vazut camera, m-am emotionat si mai mult. Am lasat o nota de suspans ca sa fie to be continued’’. Care a fost reactia iubitului ei - VIDEO

Nu stoarce punctele negre, pentru ca pot lasa cicatrici si pot raspandi rapid infectia la nivelul intregii fete.

Daca punctele negre apar din cauza schimbarilor hormonale sau a tenului gras, aceasta problema poate fi tinuta sub control cu o ingrijire adecvata. In acelasi timp, aparitia punctelor negre poate fi prevenita daca urmezi o rutina corecta de ingrijire a tenului.

Nemachiate sunt la fel de frumoase! Cum arata Sharon Stone, Charlize Theron, Jennifer Lopez si alte vedete trecute de 40 de ani, fara machiaj

Articole din aceeasi categorie