30.01.2025
Soluţia pentru un păr deteriorat şi lipsit de strălucire. Ce recomandări au specialiștii pentru perioada rece a anului - VIDEO

Din cauza frigului în această perioadă părul devine mai fragil, având tendința de a-și pierde din strălucire și volum și de a se rupe ușor. O procedură de restructurare a părului este soluția potrivită pentru podoaba capilară. Care sunt etapele ei, dar și ce recomandări au specialiștii, vezi în cadrul unui reportaj marca O Seară Perfectă. 

Fiecare tratament trebuie stabilit individual, după ce se face analiza scalpului, dar și a părului pe lungime. „În salon facem tratamentele reci ale părului, aducem părului toate vitaminele, nutrienții, carbonul și substanțele necesare pentru a fi menținut într-o stare foarte bună pe perioada de iarnă și nu doar. Vom face mai întâi de toate analiza părului, a scalpului, să vedem ce putem să facem, ce tratament pentru că, la noi în salon se fac doar tratamente personalizate, nu mergem pe standarde. Facem analiza, apoi decidem tratamentul împreună cu medicul nostru, Anastasia. După care vedem situația părului pe lungime, dacă are goluri, dacă este despicat sau dacă necesită adaos de carbon sau de alte substanțe”, a explicat Alina Dobos, fondatoarea unui salon de frumusețe de la noi.

Ce ar trebui să mănânci înainte să te culci și ce ar trebui să eviți - FOTO

În perioada rece a anului, căderea părului este un proces de care se plâng multe femei. „Noi avem soluția. Avem substanțele și tonicul nostru, pe care-l aplicăm direct pe scalp, ajută la creșterea părului, dar înainte de a pune picături sau a face orice altă procedură, trebuie să detoxifiem scalpul, să curățăm tot ce este adunat pe scalp, pentru a da posibilitate părului să crească și să nu cadă”,  a continuat Alina. 

O mai ții minte pe Raluca Tănase de la Bambi? Cum arată în 2025, după ce a recurs la mai multe operații estetice. Fanii au rămas surprinși de noua înfățișare a artistei: „Ce modificată ești la față” - FOTO

Primul pas în procedura de restructurare a părului este analiza scalpului. Ulterior, trecem la tratamentul personalizat pentru păr.„Prin peeling-urile profesionale noi stimulăm circulația sângelui, reglăm excesul de sebum și curățăm scalpul de impurități, atunci foliculul se întărește și permite creșterea firelor noi. Părul este mai curat, mai voluminos. Este foarte importantă această etapă, doar şamponul nu este destul pentru o curățare profundă a scalpului. Aș recomanda un peeling profesional pentru a curăța scalpul, să reglăm excesul de sebum. Dacă vorbim de lungime, avem un păr deshidratat, un păr mat și lipsit de carbon. Se pierde carbonul atunci când folosim aparate de styling: uscător de păr, placă, chiar și soarele. Carbonul oricum se pierde chiar dacă aplicăm protecție, ea ne ajută doar să nu avem un păr ars, fire despicate, protejează mult, dar carbonul oricum se elimină din păr”, a menționat Anastasia Buruiană, tehnolog, hairstylist. 

După ce am aplicat peeling-ul pentru scalp, spălăm bine părul. „Următoarea etapă este cea de hidratare și restructurare. O să fie bazată pe carbon, lipide și polimeri. O să punem acest produs pe lungime, o să-l punem sub căldură pentru 20-25 de minute, după clătim și aranjăm”, a continuat Anastasia.

Gabriel Berzoi ne învață cum să facem cele mai delicioase croissanturi. Cum obții acea combinație perfectă de crocant și pufos, află astăzi, la O Seară Perfectă - VIDEO

Iar dacă nu dispui de timp pentru a-ţi răsfăţa părul la salon, poţi avea grijă de el şi acasă.„Dacă noi folosim doar balsamul, îl punem doar pe exterior, el nu se hidratează, doar oferă o pieptănare mai ușoară și atât. Greșeala noastră atunci când folosim produsele de hidratare este că punem mult, ne pare că nu ajunge. Pe perioada rece este foarte importantă hidratarea. Noi putem să hidratăm și în condiții de casă. Dacă avem un păr bun sau sănătos, avem nevoie doar de o menținere prin folosirea măștii constant, la 2 spălări sau o dată pe săptămână, trebuie ținută pe păr nu mai puțin decât 5 minute. Ne conducem de fiecare dată după necesitatea scalpului și după necesitatea părului pentru că, dacă avem un scalp gras, necesită un șampon pentru o curățire profundă. De multe ori, avem o lungime uscată și un scalp gras, aici nu putem opta dintr-o singură gamă, așa o să uscăm lungimea mai mult. Avem nevoie de un șampon care curăță intens, un balsam și o mască intens hidratantă”, a spus hairstylistul. 

Rutina greşită de îngrijire a părului şi procesele chimice sunt motivele principale din cauza cărora are de suferit podoaba capilară. „Procesele chimice, cum ar fi decolorările, toate procesele care dăunează, desigur, făcute într-un mod greșit, dăunează podoabei capilare. Noi putem repara daunele, dar nu suntem medici ca să le soluționăm. Sunt cazuri când și în interior trebuie să tratăm, de aceea, avem o colaborare cu un medic triholog din Chișinău. Dacă vedem că noi nu pute soluționa problema, deja trimitem clientul la medic”, a spus Alina Dobos.

SURSĂ FOTO: Instagram

Articole din aceeasi categorie