11.06.2024
Schimbarea pe care trebuie să o faci dacă vrei să ai un păr mult mai strălucitor. Secretul stă în temperatura apei

Indiferent de tipul de păr sau textura acestuia, majoritatea oamenilor își doresc un păr strălucitor și sănătos. Cu toate acestea, rutina perfectă de îngrijire a părului poate fi o provocare, iar eforturile noastre uneori nu duc la rezultatele dorite, lăsând părul moale și lipsit de strălucire.

O expertă în sănătatea părului a dezvăluit recent cum temperatura apei pe care o folosești la spălare poate face toată diferența, transformându-ți părul din unul uscat, într-unul strălucitor. Această schimbare simplă în rutina de îngrijire a părului te poate ajuta să obții o podoabă capilară demnă de reviste.

Pe contul său de TikTok, unde este cunoscută despre Alexiszander, experta în sănătatea părului a explicat „știința din spatele spălării părului cu apă rece” și cum aceasta poate schimba aspectul părului tău.

„Ai auzit vreodată că ar trebui să-ți speli părul cu apă rece?”, a întrebat ea, explicând că logica din spatele acestei recomandări este simplă și eficientă. „Când căldura intră în contact cu părul tău, de fapt deschide cuticula. De aceea, folosim căldură în tratamentele pentru păr. Căldura deschide cuticula, permițând tratamentelor chimice sau de condiționare să pătrundă mai adânc în firul de păr”.

În schimb, apa rece are efectul opus: „Apa rece etanșează cuticula părului”, a continuat ea. „Dacă îți închei dușul cu apă rece, cuticulele se vor închide, iar când cuticula este netedă, lumina se reflectă mai bine, făcând părul să pară mai strălucitor”.

Această metodă simplă este, potrivit expertei, secretul pentru a obține un păr „cu adevărat strălucitor și frumos”. Sfatul a devenit rapid viral, mulți utilizatori exprimându-și recunoștința în secțiunea de comentarii și spunând că sunt nerăbdători să încerce acest truc.

„Nu am apă caldă momentan, așa că nu am de ales decât să folosesc apă rece”, a explicat un utilizator, în timp ce altul a declarat că va încerca imediat noua tehnică pentru a-și transforma părul.

Articole din aceeasi categorie