31.01.2022
Protejam tenul de frig cu ajutorul unui cosmetolog profesional! Afla de la Olga Turcan despre procedura de stimulare a colagenului si de ce trebuie sa o facem anume in sezonul rece a anului - VIDEO

Tenul nostru e ca o frunza care se usuca de cum da frigul. Acest lucru o spun cosmetologii care ne indeamna sa ne protejam in mod special fata pe timp de iarna. Pe langa rutina de ingrijire, in ajutor ne vin si procedurile in cabinetul de cosmetolog. Cea mai solicitata in acest an este cea de stimulare a colagenului, iar cosmetologul Olga Turcan ne va spune mai multe despre aceasta procedura magica. 

Iarna, tenul nostru are cel mai mult de suferit, intrucat fata noastra este mereu expusa frigului. Specialistii in medicina estetica spun ca anume acum e momentul potrivit sa le facem o vizita.

„Pete rosii, pete pigmentate sau alte probeleme cu tenul. Cand ele apar pe fata si noi dorim sa le scoatem - acum e timpul perfect pentru acest lucru. Chiar daca ziua e scurta si avem numai lumina artificiala, parca ne pare ca nu trebuie sa venim la cosmetolog, dar este gresit acest lucru. Dar atunci cand vedem ca e primavara, e soare si e cald si ne pare ca trebuie de facut proceduri - atunci deja este prea tarziu”. 

Sotii Ballerini - supusi testului sinceritatii! Vezi cine obisnuieste sa stearga conversatiile si cine se gandeste la divort in fiecare zi - VIDEO

In perioada rece a anului, tenul nostru trece printr-un adevarat test de rezistenta, pentru ca afara este prea frig, iar in interior este cald si uscat. Insa, medicina estetica nu sta pe loc. De fiecare data vine cu proceduri care ne ajuta sa trecem cu brio de aceasta perioada.

Una dintre ele este procedura de stimulare a colagenului natural, cel care ne ajuta tenul sa ramana ferm chiar si pe frig.

„Asta este o combinatie de radiofrecventa cu lumina pulsata. E ceva intermediar si e ceva care azi o faci, maine pleci la serviciu si nici nu se observa ca ti-ai facut ceva. La fel este si radiofrecventa, o procedura mai noua, care stimuleaza colagenul. Deci, este foarte important sa faci aceasta procedura, la orice varsta, incepand cu 23 de ani, cand incepe procesul de imbatranire. Aceasta procedura este o solutie perfecta pentru a mentine tenul, pentru a fi in forma”. 

„La pacienta noastra piele e perfecta, dar oricum un pic, in jurul ochilor este deja ceva, parca e un pic de subtiere. Din aceasta cauza, noi mai aplicam o alta modalitate si facem un pic cu laser”. 

Procedura de stimulare a colagenului dureaza putin, nu este dureroasa si reuseste sa porneasca procesul de autoregenerare a pielii.

„Procedura noastra este finisata. Pacientul ramane un pic un pic roz. Poate in cazul dat nu chiar se observa, dar de obicei pielea devine un pic mai roz si un pic mai edemata. Acestea trec in vreo ora”. 

Nicoleta Bezer - incendiara intr-un costum de baie, pe plaja din Bahamas. Vezi imaginile postate de bloggerita pe Instagram: „Sunt in visurile tale” - FOTO

Chiar dupa procedura poti observa rezultatul, pielea din jurul ochilor este hidratata, tenul nu s-a inrosit, iar cel mai important lucru ca poti merge deodata afara fara frica, deoarece tenul este pregatit pentru timpul rece.

Pe langa procedurile facute la salon, cosmetologii ne indeamna sa nu uitam de rutina de ingrijire a tenului, iar secretul ar fi crema cu protectie solara, pe care ar trebui sa o folosim si iarna. 

 „In creme cu protectie solara, exista niste componente care ajuta ca pielea noastra sa se simta bine. De aceea, mai ales daca va mai ninge, este important si chiar strict necesar sa aplicam protectia solara. In incaperi, cand este foarte calde, pielea se usuca si mai tare”. 

In mod special, trebuie sa ne protejam tenul daca planificam sa ne plimbam timp indelungat prin frig sau daca mergem la munte. 

„Daca ne ducem undeva in munti, protectia trebuie sa fie si mai mare, practic la fel ca si cum ar fi daca am merge la mare. Daca ne-am plimbat, ne-am inrosit, este necesar cand venim acasa, sa scoatem machiajul si sa facem o masca, ceva calmant si foarte usurel”. 

Ce este mancatul emotional? Afla de la nutritionista Maria-Victoria Racu care sunt cauzele acestui fenomen, dar si metodele de combatere: „Toate aceste lucruri vin din copilarie” - VIDEO

Hidratarea este un factor important. Un ten hidratat corespunzator pe tot parcursul anului, va infrunta frigul fara prea mari probleme. Insa, o hidratare buna vine din interior. In perioada iernii este important sa bem multa apa, chiar daca nu ne este sete.

Sursa FOTO: Facebook

Articole din aceeasi categorie