28.05.2019
Parfum original sau fake? Vezi cum le deosebesti
Asemenea oricarei piete din ziua de astazi, si cea a parfumurilor este impanzita de imitatii ce pretind a fi produse originale, la preturi pe masura. Astfel, devine din ce in ce mai dificil sa distingem un original de un fake. Efectele unui parfum contrafacut pot fi distructive asupra organismului nostru, tocmai din acest motiv expertii ne sar in ajutor cu cateva trucuri pentru a determina daca un parfum este fake sau nu.

Testarea unui parfum original – trucuri utile

Locul din care il achizitionam

Locul de unde cumparam parfumul poate fi o dovada a autenticitatii sale, sau in mod contrar, a unei inselatorii. Magazinele care nu sunt acreditate in vanzarea unor astfel de produse, care ar da impresia de nesiguranta sau in care preturile sunt banuitor de mici, probabil, comercializeaza parfumuri contrafacute.

Cele mai sigure surse din care puteti achizitiona parfumuri originale sunt chiar magazinele bradurilor respective sau asa-zisele „department stores” din centrele comerciale. Pretul, asa cum am sugerat si mai sus, este un indicator de nadejde al autenticitatii unui produs.

Daca nu este vorba despre niste reduceri masive, probabil un parfum original la un pret bizar de mic este doar o iluzie, ceva ce este prea frumos ca sa fie adevarat. Asadar, nu va incredeti in astfel de oferte tentante.

Ambalajul parfumului

Ne putem da seama daca un parfum este contrafacut chiar si fara sa inlaturam ambalajul. Produsele originale sunt impachetate impecabil, in celofan. Daca exista semne cum ca ambalajul ar avea vreun defect, cel mai probabil parfumul este fake. De asemenea, codurile de pe spatele cutiei pot atesta veridicitatea parfumului, acestea fiind specifice producatorilor reali.

Testarea propriu-zisa a produsului

Mirosul este prima dovada cum ca un parfum ar fi o imitatie. Majoritatea elixirelor autentice au un miros complex. Acesta stimuleaza profund simtul olfactiv pe un termen mai lung. Fake-urile ofera un miros tare, unitar si imbatator de moment. De asemenea, durata lor este o alta marturie de incredere, cele contrafacute fiind semnificativ mai putin rezistente in timp.

Atentie insa cand testati produsele. Multe parfumuri contrafacute pot starni reactii alergice la nivelul pielii, asadar, incercati sa nu le aplicati direct pe corp daca aveti dubii in legatura cu autenticitatea lor.

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie