20.11.2023
La proba costumului de baie de la Miss Univers 2023, Miss Pakistan „a produs” o surpriza de proportie - FOTO

A 72-a editie a concursului Miss Univers a fost marcat de mai multe premiere. Pentru prima data in istorie, o tanara din Pakistan a concurat la concursul international de frumusete, ceea ce a provocat furie in statul profund conservator. La proba costumului de baie, concurenta pakistaneza Erica Robin a marcat o a doua premiera si a aparut pe podium in burkini, costumul de baie pentru femeile musulmane, care acopera intregul corp.

Spectatorii din San Salvador, acolo unde a avut loc concursul, au izbucnit in urale si au inceput sa aplaude furtunos, in timp ce Erica Robin si-a inceput defilarea pe scena. Ea a imbracat un burkini roz, cu detalii stralucitoare, care i-a acoperit aproape fiecare centimetru de piele, in timp ce celelalte concurente care au defilat alaturi de ea purtau constume de baie indraznete.

Casa Rinaldi, de 10 ani in Moldova! Cine a fost prezent la aniversare, dar si ce show culinar au admirat invitatii - VIDEO

Robin, care s-a clasat in top 20 in competitie, a facut istorie fiind prima femeie care a reprezentat Pakistanul in acest concurs, desi s-a confruntat cu reactii foarte dure in tara ei.

„Sunt mandra sa lupt pentru convigerile mele. Imediat dupa ce am fost anuntata ca fiind noua detinatoare a titlului Miss Univers Pakistan, am primit unele reactii negative, dar vreau sa lupt pentru ceea ce cred”, a spus Robin in prezentarea ei pentru Miss Univers.

La cea de-a 55-a aniversare, familia nu i-a fost alaturi! Care este motivul, dar si cum si-a sarbatorit Mihai Budurin ziua de nastere - VIDEO

„In ciuda acestor critici, am fost pregatita sa infrunt orice provocari, pastrand in acelasi timp valorile pe care le are tanara pakistaneza moderna”, a adaugat ea.

Potrivit biografiei sale, Robin face parte din minoritatea religioasa crestina din Pakistan, care reprezinta aproximativ 1% din populatie.

Miss Pakistan nu a fost singura femeie din top 20 care a facut istorie la Miss Univers 2023. Miss Nepal, Jane Dipika Garrett, a fost prima concurenta corpolenta care a concurat, Miss Columbia, Camila Avella, a fost prima femeie casatorita si prima mama care a fost in competitie de cand Miss Univers si-a schimbat regulamentul, in august 2022, iar Miss Portugalia, Marina Machete, a fost prima concurenta transgen care s-a clasat in top 20.

Articole din aceeasi categorie