Machiajul japonez: pentru inceput, merita sa ascunzi urmele noptilor nedormite. Un corector sub ochi usor, care se potriveste cu tonul pielii tale, va face exact asta. Apoi, pudreaza-ti fata.
Machiajul american: Luati un corector cu un ton sau doua mai deschis decat pielea si aplicati-l sub ochi, pe centrul fruntii, puntea nasului, varful barbiei si sub pomet.

Machiajul japonez: deoarece asiaticii, de regula, nu au pometii bine definiti, sculptarea ar trebui sa se faca abia vizibila - cu ajutorul unui sculptor maro inchis, cu un ton cenusiu, intuneca usor partea fetei.
Machiajul american: adauga un corector intunecat la regiunea tamplelor, sub pometi si de-a lungul liniei maxilarului. Dupa aceea, retuseaza totul cu un burete cosmetic umed sau cu o perie sintetica rotunda, incepand din zonele mai usoare. Remediaza rezultatul cu pudra si apoi poti duplica zonele de intunecare cu un sculptor uscat pentru a face efectul cat mai viu.

Machiajul japonez: asiaticii prefera sprancenele drepte si iubesc atunci cand arata natural. Adesea ei fac sprancenele de o culoare mai deschisa pentru a arata mai tineri. Pentru a face acest lucru, este suficient sa le pictezi in culori deschise cu un ton cald si sa le asezi cu un gel de nuanta usoara.
Machiajul american: favoritele femeilor americane sunt sprancenele grafice, ingrijite, curbate lin. Poti obtine acest efect cu un creion pentru sprancene sau un ruj pentru sprancene. Trebuie sa alegi o nuanta care sa se potriveasca cu culoarea parului. Pentru a face sprancenele clare, treci peste marginile inferioare si superioare cu corectorul.

Machiajul japonez: pentru machiajul ochilor, sunt adesea folosite doar una sau doua nuante de fard. De exemplu, culorile piersicului sau a rozelor pot fi raspandite pe intreaga pleoapa mobila si linia orbitala, iar apoi se poate adauga maro inchis de-a lungul marginii ciliare. Apoi, ar trebui sa pictezi peste linia dintre gene cu un creion negru, sa accentuezi genele cu rimel: deasupra - negru, dedesubt - maro. Daca genele sunt drepte, asigura-te ca le ondulezi cu un ondulator inainte de a aplica rimel.
Machiajul american: femeile americane acorda o mare atentie machiajului ochilor. Mai intai, selectezi pliul pleoapei folosind tehnica cut crease si aplica nuante stralucitoare pe pleoape. Apoi deseneaza sageti mari si aplica gene false pufoase.

Machiajul japonez: Cand vine vorba de pometi, femeile japoneze prefera nuantele de piersici, coral si roz. Si sunt aplicate nu pe obraji, ci sub ochi sub forma unui triunghi inversat. Un astfel de rosu, in opinia lor, confera fetei un aspect foarte dragut, tineresc si sensibil. Rujul de o nuanta similara trebuie aplicat pe buze, in timp ce cea mai stralucitoare culoare ar trebui sa fie zona mai apropiata de linia interioara a gurii: adica in partea inferioara a buzei superioare si in partea superioara a celei inferioare.
Machiajul american: obtine un ruj lichid de lunga durata cu un finisaj mat sau metalic. La fel ca sprancenele, buzele trebuie vopsite cat mai uniform si clar posibil. Dupa aplicare, lucreaza peste margini cu corectorul pentru a asigura o definitie maxima a machiajului.

Ultimele retusuri ale machiajului sunt marcarea pometilor, definirea pe varful nasului, deasupra buzei si o gropita deasupra barbiei, precum si bronzer pe toate zonele speciale - de-a lungul liniei parului, pe suprafetele laterale ale fruntii, pometi si linia maxilarului. In ciuda faptului ca pielea stralucitoare este un atribut caracteristic machiajului femeilor japoneze, efectul pielii stralucitoare din interior este o solutie excelenta pentru orice fata.