08.10.2024
Greșelile de îngrijire care îți pot afecta radical tenul

Curățarea și demachierea sunt pași importanți pentru pielea ta, însă știi care sunt principalele greșeli de îngrijire care îți afectează tenul?

Curățarea și demachierea sunt cei mai importanți pași dacă vrei să ai o piele frumoasă. Cu toate acestea, este posibil să faci câteva greșeli de îngrijire care îți afectează tenul în loc să îl ajute.

Descoperă dacă ritualul tău de curățare a tenului este cel potrivit:

Nu cureți tenul de două ori pe zi

De câte ori n-ai uitat să te speli cu un gel de curățare și dimineața și seara? De cele mai multe ori preferăm să facem acest lucru doar seara, pentru a elimina praful și restul impurităților care se depun pe față în timpul zilei.

Curățarea trebuie făcută și dimineață, deoarece are rolul de a îmbunătăți circulația, ajutând pielea să absoarbă mai bine cremele de îngrijire. Pune gelul de curățare în mâini și apoi aplică, masând ușor fața. Clătește la final cu apă călduță.

Igor Sîrbu, Nicoleta Fiodorov și Gabriel Nebunu împart aceeași catedră, la un liceu din capitală! Cum se descurcă artiștii în calitate de profesori, dar și cum se înțeleg cu elevii - VIDEO

Folosești mai multe produse de curățare

Dacă vrei să îți cureți mai bine tenul nu este neapărat nevoie să folosești două produse. Acestea pot afecta pielea, acționând asupra stratului protector al acesteia. Alege în schimb un produs foarte bun de curățare și un demachiant delicat.

Nu îți speli mâinile înainte să te speli pe față

În timpul zilei nu este deloc indicat să îți atingi fața, așadar este normal să nu pui produse pe față dacă nu te-ai spălat pe mâini înainte. Desigur, atunci când te grăbești este posibil să uiți acest amănunt, însă el este foarte important deoarece altfel vei pune și mai multe bacterii pe față.

Folosești produse prea abrazive

Nu confunda curățarea cu exfolierea. Ai grijă la produsele pe care le folosești și, implicit, la ingredientele acestora. Folosești un burețel moale dacă vrei să cureți mai bine și un prosop pentru a șterge apoi apa. Exfoliază doar o dată, de două ori pe săptămână și alege un scrub potrivit.

Nu ai grijă la temperatura apei

Temperatura apei, un lucru frecvent ignorat, este foarte importantă. Nu trebuie să folosești apă fierbinte, dar nici rece, în ciuda unor sfaturi pe care probabil le-ai mai citit. Apa prea fierbinte sau prea rece poate produce iritații și roșeață.

Horoscop 8 octombrie 2024. Noi începuturi pentru o zodie, cu transformări și schimbări pe toate planurile

Nu ai încredere în aparatele electrice pentru curățare

Aparatul electric de curățare poate fi foarte folositor pentru persoanele care locuiesc în zone foarte poluate, deoarece curăță în profunzime. Folosește-l seara alături de un gel delicat și vei îndepărta toate particulele care îți pot afecta tenul.

SURSA FOTO: GOOGLE

Articole din aceeasi categorie