12.02.2024
Cum iti ingrijesti corect parul acasa? Trucuri de la hairstylistul Andrei Cocieru: „Daca il pui pe radacina este ca si cum ai pata o haina cu ulei” - VIDEO

Te uiti in oglinda si nu-ti mai place cum arata parul tau? Probabil nu-l ingrijesti corect. Reporterul Madalina Sorocovschi a mers la un hairstylist si a aflat care sunt cele mai bune metode prin care iti poti spala parul acasa, pentru a avea o podoaba capilara de invidiat. Mai multe, afla din cadrul unui reportaj marca O Seara Perfecta.

Intrebat care sunt etapele de spalare a parului acasa, hairstylistul Andrei Cocieru a raspuns: „Il spalam de 2 ori cu sampon si daca simtim ca parul nu este suficient de curat, il spalam si de 3 ori. Punem samponul in palma, masam pe degete, dupa care aplicam peste tot egal. Nu punem sampon in mijlocul capului... Pe lungime il spalam cu spuma creata de sampon. Nu este bine sa punem balsam la radacina. El are tendinta de a hidrata si de a inchide cuticula. Daca il pui pe radacina este ca si cum ai pata o haina cu ulei”.

Pentru o spalare calitativa a parului, e necesar sa utilizam corect produsele de ingrijire.

Balsamul se aplica doar pe lungimea parului. „Daca avem un par incalcit, il descalcim si il aplicam pe toata lungimea ca sa inchidem cuticula firului de par si sa-l lasam stralucitor”, a explicat Andrei Cocieru .

O femeie de 41 de ani s-a casatorit cu fiul celei mai bune prietene ale sale. Tanarul are doar 16 ani - FOTO/VIDEO

Cat de des iti speli parul depinde si de tipul parului tau. Cel normal sau uscat poate fi spalat de doua-trei ori pe saptamana. „Este important ca parul sa-l stergem cu prosopul pipaindu-l, sa nu-l frecam”, a spus hairstylistul Andrei Cocieru.

E necesar sa aplicati protectia termica pe toata lungimea parului: „Exista protectoare sub forma de crema si sub forma de spray. La radacina putem aplica pudra pentru volum sau un spray pentru volum”.

Nina Cretu este mereu in echilibru! Ce descoperire uimitoare a facut bloggerita in podul casei - FOTO

Ulterior, uscam parul folosind si o perie circulara sau rotativa.

Articole din aceeasi categorie