12.09.2020
Cum iti ajuti parul sa intampine toamna cu bine

La fel ca la finalul oricarei veri, si anul acesta parul tau se resimte din plin dupa baile prelungite de soare.

Acestea, alaturi de folosirea ondulatorului, pun la incercare rezistenta firelor si altereaza aspectul sanatos pe care iti place atat de mult sa il etalezi. Zilele insorite sunt pe sfarsite, dar ocaziile in care buclele tale pot straluci, nu. Daca vrei sa pastrezi ceva din prospetimea look-ului tau estival si in lunile care urmeaza, trebuie doar sa adaptezi ritualul de ingrijire a parului tau. Iata care sunt metodele prin care te asiguri ca vei avea o podoaba capilara care sa te puna in valoare, indiferent de anotimp.

Tunde-ti varfurile

Niciun semn al efectului pe care il au razele de soare asupra parului tau nu este mai evident decat despicarea varfurilor. Razele ultraviolete au un efect profund asupra structurii firelor, de aici si greutatea in a-ti aranja parul. Imediat ce observi toate aceste probleme, trebuie sa iei o decizie care nu te va bucura pe moment, dar care iti va aduce multa satisfactie pe termen lung. Scurtarea lungimii firelor de par cu cel putin doi centimetri te ajuta sa obtii o crestere mai rapida a acestora si sa le poti pieptana mai usor.   

Foloseste corect uleiul de par 

Hidratarea este o conditie de baza a supravietuirii intregului organism, asa ca parul nostru nu putea face exceptie de la aceasta regula. Pielea scalpului este mai uscata pe timp de toamna si are nevoie de sustinerea pe care doar un ulei de par o poate oferi. Vitaminele din componenta acestuia hidrateaza buclele in profunzime si ii confera un volum cu aspect natural, alaturi de o buna rezistenta in fata ruperii. Stralucirea este semnul imediat al faptului ca parul tau se hraneste sanatos si ca are parte de tratamentul potrivit. 

Citeste si :  Ar face-o invidioasa chiar si pe Cleopatra! Natalia Gordienko - cuceritoare intr-un costum de baie sexy

Alege-ti culoarea in mod inspirat

Un par sanatos se poarta cu mandrie. De ce sa nu profiti de acest moment pentru a face o schimbare de look? Fie ca optezi pentru un balayage sau pentru un ombre, merita sa pastrezi radacina intr-un ton de saten-caramel, iar lungimea, intr-unul de blond-aluna sau chiar de aramiu. Daca vrei sa schimbi complet culoarea parului, trebuie sa stii ca nuantele de blond luminos se potrivesc tenurilor deschise, celelalte nuante de piele fiind dezavantajate de aceasta alegere. Unui ten inchis cu ochi verzi i se potriveste cel mai bine un blond bej sau chiar unul cu nuante ciocolatii.

Protejeaza-ti podoaba capilara

Odata ce diminetile placute de vara sunt inlocuite de cele in care frigul „te inteapa", trebuie sa iei in serios apararea in fata temperaturilor scazute. Bluzele lungi, pantalonii sau cardiganul trebuie completate de accesorii de purtat pe cap, iar asta nu doar din considerente de styling. Protejat de o bentita sau chiar de un fes, parul isi pastreaza culoarea pentru mai multa vreme si isi mentine rezistenta pentru mai mult timp. In ciuda temperaturilor scazute, razele de tip ultraviolete continua sa actioneze asupra firului si sa-i slabeasca structura. Ofera-i podoabei capilare refugiul potrivit si tinuta ta va fi imposibil de ignorat.

Adapteaza-ti dieta

Din moment ce parul tau se hraneste cu elemente nutritive, este clar ca meniul tau zilnic iti influenteaza frumusetea si din punct de vedere al podoabei capilare. Profita de bogatia toamnei si alimenteaza-te cu vitaminele din legumele si fructele acestui anotimp. Nu in ultimul rand, ouale si nucile, bogate in vitamina H, te ajuta sa previi caderea firelor, iar vitamina E, usor de asimilat din porumb, din masline sau din avocado, stimuleaza cresterea parului, prin accelerarea circulatiei.

Citeste si :  Demi Rose, video fara inhibitii. A renuntat complet la haine si a intrat in piscina

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie