17.11.2022
Ce este si cum se efectueaza revitalizarea tenului? Specialista Marina Stirbu iti spune de la ce varsta este recomandata aceasta procedura, dar si care sunt beneficiile sale - VIDEO

In cadrul emisiunii O Seara Perfecta a fost invitata specialista Marina Stirbu, care a vorbit detaliat despre procedura de revitalizare a tenului. 

Pentru a merge la o astfel de procedura, potrivit specialistei Marina Stirbu, nu este neaparat sa avem o multime de riduri pe fata. „De fapt, dermatologia estetica acum opteaza pentru profilaxie. Nu mai asteptam pana la 40-45 de ani si apoi venim la procedura. Nu este corect. Tinand cond ca colagenul nu se mai sesizeaza practic de la varsta de 20 de ani, in fiecare an pierdem 1% din colagenul propriu si la 40 de ani noi nu mai avem 20-25%. De aceea, tinand cont de factorii mediului extern si intern, noi optam pentru profilaxie. De la 25 de ani este recomandat de a fi injectat acidul healuronic. Dar totusi depinde de starea tenului. Nu trebuie sa asteptam pana la o varsta mai matura”.

„Mult influenteaza si fumatul, lipsa somnului calitativ, lipsa alimentatiei corecte. Chiar si acele femei care tin o dieta strica sunt in grupul de risc de a imbatrani mai rapid”, a explicat Marina Stirbu. 

Din clasa a IV-a cocea paine, iar la 16 ani a plecat in Rusia la munca. Afla povestea bloggeritei Tatiana Maxian care a muncit enorm pentru a-si indeplini visele: „Sunt o fata simpla” - FOTO

Exista mituri conform carora atunci cand iti injectezi o data ceva, o vei face mereu sau ca fata ta se va deforma. „Daca vorbim despre revitalizare, atunci este un mit, pentru ca aici este vorba despre niste substante biologice active biodegradabile care nu pot provoca absolut nicio mutilare. Asta e daca vorbim despre un produs calitativ, caci aici si este problema. Cand se foloseste un produs necalitativ, ulterior pot aparea probleme destul de serioase. Nu trebuie ca clientul sa se lase pe mana oricui. Atunci cand se opteaza pentru niste proceduri estetice, care se fac de un specialist in cabinetul unui specialist, nu poate fi vorba de reactii adverse. Trebuie sa ne adresam la un specialist care stie sa vada pacientul, sa-i vada problemele sale de sanatate, pentru a evita acele reactii urate de care toti se tem”. 

Multe femei in prezent sunt sigure ca daca vor administra colagen prin praf, pastile, nu vor imbatrani atat de rapid. Este un adevar sau un mit?„Intr-adevar este o tema controversata. Sunt foarte multe discutii la acest capitol cu pro si contra. Trebuie sa fie o stare a organismului satisfacatoare, care sa poata asimila acest colagen. Depinde de forma prin care se introduce in interior. De cele mai multe ori acest colagen nu prea ajunge la piele, pentru ca foarte multe organe, structuri, tesuturi au nevoie de el si il iau. De aceea noi optam pentru injectarea colagenului, pentru ca asa el ajunge la piele. Acesta este un elexir al tineretii. Aceasta substanta este strict necesara pentru noi si chiar avem mare nevoie de el”.

Laura Vetty este o blonda focoasa care atrage toate privirile, dar cum arata aceasta la 15 ani? Vezi imagini exclusive cu interpreta din copilarie si adolescenta - FOTO

De asemenea, astazi exista o multime de masti si cremuri pentru revitalizarea tenului. Insa, cat de efective sunt acestea? „Atat cat este la nivel de crema sau masca. Pielea trebuie pregatita bine, pentru ca suprafata sunt cateva straturi de celule moarte, praf. Pentru un aspect mai proaspat le putem folosi, insa ele nu vor fi cu putina sa ajunga pana la piele. De aceea doar injectarea ajuta in acest caz. Sunt necesare cremele si mastile, insa ele nu vor avea un efect la fel ca injectarile”. 

*Acest articol este un produs comercial

Articole din aceeasi categorie