26.03.2020
Ai mainile uscate de la atata apa si sapun? Cum combinam igiena buna si aspectul frumos al pielii

Fara apa, sapun si geluri antiseptice si antibacteriene nu ne mai imaginam zilele din prezent, dar ce facem daca pielea de pe maini a devenit uscata si iritata de la atat spalat pe maini?

Cu solutii in acest sens a venit revista Glamour, oferind cateva sfaturi de la medicul dermatolog - Margarita Gekht.

Citeste si : 10 uleiuri esentiale pentru ingrijirea pielii in sezonul rece

Specialista recomanda sa folosim produse antiseptice cu clor, daca avem o piele mult prea sensibila. De asemenea, aceasta sugereaza sa inlocuim sapunul clasic cu o crema-gel de dus.

Este important nu doar cum ne spalam pe maini, dar si cum le stergem. Margarita spune ca mainile trebuie uscate foarte bine, intrucat chiar si picaturile mici de apa vor irita piele uscata. Intre utilizarile gelului antiseptic, este bine sa folosim o crema hidratanta pentru maini, care sa aiba in compozitie neaparat glicerina, uleiuri, avocado sau aloe vera. Cu cat mai des o vom face, cu atat pielea noastra va fi mai multumita. Putem incepe de la 3 ori pe zi, dupa care ne formam un obicei.

Citeste si : Iarna acutizeaza un sir de probleme ale pielii. Care sunt acestea si cum putem lupta impotriva lor ne spune dermatologul Veronica Vizdoaga

Va proteja si hidrata pielea si vaselina sau glicerina, ne asigura specialista. Acestea pot fi achizitionate in farmacii si sunt aplicate intr-un strat gros inainte de somn.

Proteajaza-te si ai grija de igiena ta, dar nu uita nici de aspectul mainilor tale!

Sursa foto: Google.com, Pinterest

Articole din aceeasi categorie