22.10.2024
7 ingrediente pe care nu ar trebui să le aplici niciodată pe tenul tău

Îți place să îți prepari diferite măști acasă și să folosești diferite produse pentru tenul tău, însă știi ce nu ar trebui să aplici niciodată pe față?

Iată 7 ingrediente pe care este bine să le eviți.

1. Bicarbonatul de sodiu

Deși în combinație cu alte ingrediente bicarbonatul de sodiu este recomandat pentru măști de față și păr, el poate fi dăunător dacă nu îl folosești cum trebuie. Având un ph alcalin, între 4,5 -5,5, îți poate afecta puternic tenul și de aceea este bine să folosești întotdeauna cantitatea recomandată.

2. Lămâia

Având în vedere că lămâia are un ph acid, ar trebui să eviți aplicarea sucului de lămâie direct pe piele, deoarece irită foarte tare tenul. În plus, poate cauza și arsuri dacă te expui la soare după ce l-ai folosit.

Așa ceva nu ai mai văzut! Anișoara Loghin nu și-a mai putut stăpâni emoțiile. Cine a făcut-o să râdă în hohote - VIDEO

3. Alcool

Dacă vei fi atentă la ingredientele produselor de îngrijire vei observa că pe majoritatea este trecut și alcoolul. Din păcate el poate usca pielea, așa că este bine să aveți grijă atunci când alegeți produsele de îngrijire, în special cele pentru față.

4. Maioneză

Sigur ai citit despre diferite măști și remedii în care maioneza era unul din ingrediente. Dacă pentru măștile de păr maioneza este un ingredient bun, aplicată pe față ea blochează porii și îți poate provoca mai multe probleme în loc să te ajute.

5. Oțet

Acesta este unul din ingredientele des folosite pentru diferite remedii naturale, însă aplicat direct pe ten poate cauza iritații și arsuri.

6. Fixativ sau alte produse de păr

Evită să aplici produse pentru păr pe față. Fixativul, șamponul uscat sau vopseaua de păr irită fața, o usucă sau pot cauza chiar și arsuri.

Horoscop 22 octombrie 2024. Trei zodii își schimbă din temelii viața amoroasă. Vor trăi momente de pasiune intense

7. Parfum

Produsele de îngrijire au de obicei și parfum în compoziție, însă acesta, alături de alte produse chimicale, afectează pielea și poate cauza iritații sau uscarea pielii. Încearcă să eviți produsele de îngrijire care conțin parfum și alege-le pe care care nu îți vor afecta pielea.

SURSA FOTO: GOOGLE

Articole din aceeasi categorie