19.03.2018
Este tanara mamica de la noi care a pictat etichetele de vin moldovenesc, exportat in Franta! Cunoaste-o pe Nicoleta Vacaru, pictorita admirata in lumea intreaga- FOTO
Este mama a doi copii si o sotie care are un mare noroc de familie, sotul sau fiind sprijinul ei prioritar. Pe langa asta, o pictorita desavarsita, care a impresionat sute de oameni,prin nenumarate expozitii din Italia, Spania si Franta.

Delicatetea, savoarea, dragostea, rebeliunea sunt doar cateva dintre zecile de zbuciumuri sufletesti, care se regasesc in lucrarile realizate de pictorita Nicoleta Vacaru.  A reusit sa impresioneze sute de oameni din tara, dar si de peste hotare, avand nenumarate expozitii in Franta, Spania si Italia. Tanara practica pictatul pe sticla, panza, lucrarile facute in cafea si multe alte tehnici care incita pofta pentru creatie.

E originara din raionul Orhei. A absolvit Facultatea de Urbanism si Arhitectra, insa, in prezent picteaza. Aceasta este marea ei pasiune, care o urmareste inca din copilarie.

1. De cand ai inceput sa pictezi?

Cred ca de la o varsta foarte frageda, caci desenam pe tot ce gaseam. Parintii mei fiind profesori, deseori luam tot felul de hartii de la ei, desenam chiar si pe servetele de bucatarie.

2. Care sunt tehnicile pe care le aplici in pictura?

Imi place mult sa experimentez. Cel mai probabil, facultatea pe care am absolvit-o, m-a imcurajat mult sa incerc diferite tehnici. Daca le-as enumera pe toate, cred ca vor fi foarte multe, insa cele de baza care le folosesc sunt: acrilul, uleiul, string art, batic si cafea.

3.  Cat timp iti ia sa muncesti la o lucrare?

Depinde de lucrare si de dispozitie. Uneori pot sa pictez o lucrare pe zi, alteori in cateva saptamani.

4. Prin ce te-au marcat expozitiile la care ai participat?

Fiecare expozitie prezinta o experienta si avalansa de emotii ce ma face sa ma dedic mai mult picturii.

 

5. Pictura reprezinta o pasiune pentru tine?

A inceput totul din pasiune, caci credeam ca totusi am sa lucrez ca architect. Insa pasiunea s-a transformat in felul meu de a fi, in viata mea. Acum nu imi imaginez sa fac altceva decat pictura.

6. Care este mesajul lucrarilor tale?

Mesajul cred ca fiecare il cauta in dependenta de el insusi. Eu vreau sa transmit dragoste, frumusete si pasiune.

7. Daca nu ar fi pictura, atunci ce ai face?

Nu ma vad in alt domeniu, dar cred ca as alege arhitectura, totusi asta am studiat. 

8. Ce vrei sa cunoasca lumea despre picturile tale?

Mmm, ce as vrea sa cunoasca...pai cred ca sunt facute din mare placere si fiecare lucrare contine o parte din mine!

Si-a deschis un mic atelier in oficiul sotului sau, astfel, recunoaste ca munca si viata de familie se imbina perfect. Vede o perspectiva buna in domeniul artei la noi in tara  atata timp cat frontierele sunt deschise si este acces la Internet. Crede cu siguranta ca marile victoria abia urmeaza a fi atinse, iar pentru aceasta munceste mult, iar inspiratia sa vine din cele mai mici detalii.

Sursa foto: facebook.com/nicolartmd

Articole din aceeasi categorie