18.04.2019
Cinci tineri din Republica Moldova – inclusi in lista Forbes Romania „30 sub 30” Vezi cine sunt acestia
Anual, revista Forbes Romania intocmeste topul „30 sub 30”. In aceasta lista se includ tineri de succes cu varsta de pana la 30 de ani. Acestia se pot mandri cu rezultate remarcabile in domeniile in care activeaza.

In 2019, in topul Forbes Romania „30 sub 30” se regasesc cinci tineri din Moldova. E vorba de Dan Sturza, fiul unui fost prim-ministru al Republicii Moldova, interpreta Irina Rimes si trei tineri cofondatori ai platformei Planable – Xenia Muntean, Vlad Calus si Nicolae Gudumac.


Dan Sturza

Dan e fiul fostului prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza. Pana la varsta de 16 ani, Dan Sturza a trait in Chisinau, dupa care a plecat in Marea Britanie pentru a urma cursurile colegiului din Cheltenham. In timpul facultatii a facut un internship la Unicredit, in Romania, iar in anul trei a facut practica la un fond de investitii din Londra. In ultimul an de facultate, a optat pentru a studia un semestru in Vancouver, Canada, aspect ce i-a largit orizontul cultural. Pe parcursul ultimului an, Dan Sturza s-a dedicat platformei Elefant, unde are in derulare un proiect de replatformizare, noteaza Forbes Romania.

Irina Rimes

S-a nascut intr-un sat din Republica Moldova si a absolvit Conservatorul din Chisinau, dar cariera sa muzicala a luat amploare in afara granitelor. Pana la 19 ani a colindat toata Moldova si recunoaste ca nu i-a fost deloc usor, iar nu de putine ori a fost nevoita sa doarma prin gari. „Eram solista la petreceri, dormeam des prin gari, ai mei nu stiau. Nu stia nimeni, eram destul de inconstienta”, recunoaste tanara. La doar 27 de ani, Irina a realizat si a trait cat altii intr-o viata. Nu a renuntat niciodata la visul sau si a continuat sa compuna muzica pana cand a reusit sa se faca auzita, scrie sursa citata.

Xenia Muntean, Vlad Calus si Nicolae Gudumac

In 2016 au pus bazele platformei Planable.io, un instrument de colaborare prin care agentiile, freelancerii si echipele de marketing isi pot eficientiza crearea si administrarea continutului pe Social Media. In 2017, dupa mai multe incercari, start-up-ul a fost acceptat in cadrul unuia dintre cele mai importante acceleretoare din Europa, TechStars London si a primit finantare. De asemenea, cei trei fondatori au fost inclusi pe lista 30 Under 30 Europe 2019 intocmita de Forbes SUA, noteaza Forbes Romania.

Sursa: Forbes Romania

Articole din aceeasi categorie