15.08.2019
Grasimile trans: cat de periculoase sunt pentru sanatate?
Grasimile trans se regasesc in multe din alimentele procesate, pe care le gasim in comert si pe care populatia le consuma ingrijorator de mult. Este important sa stim ce sunt acesti compusi artificiali, unde se ascund si ce efecte devastatoare pot avea asupra organismului.

Acizii grasi trans (TFA), numiti si grasimi trans artificiale, sunt grasimi industriale cu caracteristici particulare: rezista la temperaturi ridicate, sunt mai rezistente la imbatranire si ranciditate. Sunt uleiuri cu costuri reduse, care reduc costurile generale de productie ale produselor alimentare”, declara nutritionistul Gianluca Mech. 

Acizii grasi trans-nesaturati pot fi gasiti in multe alimente din comert precum: margarina, popcorn, supe la plic, biscuiti, napolitane, chipsuri. Putini stiu ca grasimile trans pot provoca boli extrem de grave si pot chiar duce la deces. Iata ce gen de alimente recomanda sa evitati nutritionistul Gianluca Mech pe cat posibil.

„Pot fi gasite in cea mai mare parte in gustarile dulci si sarate facute industrial. Acizii grasi trans cresc nivelul LDL (colesterolul „rau”), dar nu si HDL (colesterolul „bun”), crescand riscul de a dezvolta boli cardiovasculare si diabet. Studiile arata ca acizii grasi trans sunt responsabili de 500 de mii de decese pe an, din cauza patologiilor asociate acestora”, explica Gianluca Mech.

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie