10.06.2019
Vedetele din Moldova – revoltate de situatia politica din tara. „Inteleg ca avem un plai mioritic, dar turmele pasc iarba pe deal.”
Situatia politica din ultimele zile, schimbarile majore si protestele masive le alarmeaza si pe multe persoane publice din Moldova.

Fiecare incearca sa se manifeste in acest sens, publicand pe retelele de socializare o multime de mesaje, unele pline de emotie, sentimente de dezamagire, altele ironice, dar care ascund adevaruri dureroase. Toate insa sunt destinate ca sa informeze oamenii si sa-i trezeasca la realitate.

Maxim Zavidia a scris pe Facebook: „Oamenii din Piata – ei macar inteleg ceva? Sau ei au venit pur si simplu sa scandeze lozinca unui regim?” De asemenea, el a adaugat: „Ce se intampla in Chisinau? Nu pot intelege”. Internautii s-au grabit sa-i ofere si raspunsuri la intrebarile ce-l preocupa. „Isi bat joc de lume. Daca din start intelegeau ce se petrece, atunci nu aduceau tara la asemenea conditii.”, „Au organizat si au adus de prin suburbii microbuze pline cu oameni. Ca de obicei.”.

Tatiana Heghea a incercat sa sensibilizeze oamenii, postand o fotografie in care apare o fetita ce urca in avion. „Astfel de mesaje emotioneaza si ma face sa inteleg ca in pofida conditiilor care ni le ofera statul, totusi cresc oameni minunati! Da, acesti oameni minunati pleaca. Asta vreti voi?”, a scris interpreta.

Imaginea era insotita de urmatoarea poezie:

Adio Moldova!

Multumesc pentru clipe frumoase, prietenii, scoala, esecuri si succese!

Multumesc ca m-ai nascut si educat!

Multumesc pentru codrii verzi si cerul albastru!

Multumesc pentru familie, neam si obiceiurile stravechi! Pentru ie, bucatarie faimoasa si folclor!

Ai un loc aparte in inima mea pretutindeni! Voi reveni cu fiecare ocazie, iti promit!"

Te iubesc tara mea, cu drag, Alisa Croitoru.”.

„M-au coplesit emotiile.”, a scris cantaretul Gabriel Nebunu la postarea Tatianei Heghea. „Si eu acuma bosesc ca un copchil.”, a raspuns interpreta. „Spre mare regret, asta e realitatea la noi. E greu de supravietuit in Moldova, de aceea suntem nevoiti sa cautam conditii de viata favorabile in alte tari, departe de mama, de tata, de tot la ce ne este greu sa renuntam.”, „Adevarat... si trist... foarte trist.”, au scris internautii.

Interpreta a mai adaugat: „Refuz sa cred ca inteligenta, demnitatea, orgoliul si mandria poporului meu au regresat in asa hal! Inteleg ca avem un plai mioritic, dar turmele pasc iarba pe deal.”.

Pasha Parfeni nu a putut sta departe de viata politica din tara si a decis sa ajute cu ce poate. Dupa ce a vazut ca parlamentarii desfasoara sedinta pe intuneric si fara sunet, interpretul a decis sa faciliteze activitatea in plen a deputatilor si a adus o boxa, reusind sa rezolve problema sunetului.

„Pasha Parfeni ne-a adus boxa. O sa fie sunet mai bun.”, a scris deputatul Dumitru Alaiba pe pagina sa de Facebook.

Ionela Hadarca a publicat: „Asa o sa faca si cu voi, toti cei care i-ati lins fundul. O sa va arunce peste gard sa zdohniti, ca pe sarmanii curcani. Nu are el gram de compasiune sau bun simt. Si mai ales -umor. Fu, Plaha... sa castigi tu si 25 de guverne, oricum vei ramane nika altceva decat un limbric frustrat.”. Mesajul a acumulat aproape 1000 de aprecieri si zeci de distribuiri. „Cat ii trebuie unui...”, „Orbil, dezgustator, fara simt si omenie. Exact cum tot ce a facut pana acum....”, au comentat majoritatea utilizatorilor.

Vloggerul Dragos Munteanu a ironizat situatia: „Partidul Democrat ii ca un baiet pe care l-o lasat padrugsa, si acuma face scandal, se imbata, ii arunca curcani in ograda si striga ca ii o curva. Vlad, cu totii am fost in situatia asta, lasa bratan, o sa-ti gasesti alta.” Internautii s-au amuzat, dar si au constientizat adevarul dur ce se ascunde in spatele acestei postari. „In puscarie.”, „Dupa gratii.”, „Mie nu-mi pare asta un subiect de glumit, curcanii nu sunt pietre sau gunoi ca sa i arunci, aia nu au niciun fel de empatie, sunt psihopati, dar voi le aprobati, intr-un fel marlania prin glumele astea.”, „Lasa ca la puscarie si-a gasi alinarea.”, au comentat majoritatea oamenilor.

Andrei Bolocan este foarte activ pe Internet si comenteaza fiecare actiune intreprinsa de politicieni. In ultima sa postare el scrie: „FIGNEA INSTITUTIILE STATULUI. Pentru mine e mult mai captivant sa urmaresc cu cine va tine Mitropolia.”.

Nata Albot, de asemenea, este interesata despre tot ce se petrece pe arena politica. Una dintre ultimele sale postari este: „Sunt lucruri relative si unele la care nu ai ce face, trebuie sa le accepti asa cum sunt. De exemplu „termenul de 3 luni din data validarii rezultatelor alegerilor” nicidecum nu inseamna 90 de zile. Decat daca toate aceste 3 luni au cate 30 de zile. Or din 9 martie si pana pe 9 iunie nicidecum nu-s 90 de zile, ci 92 de zile. Iar ardoarea cu care aruncatorii de curcani sustin ca 3 luni si 90 de zile e acelasi lucru nu poate decat confirma tentativa unei lovituri de stat care se produce acum in Moldova. De exemplu verbul „poate” nu inseamna „trebuie”

Adica sintagma „presedintele poate dizolva parlamentul, dupa consultarea fractiunilor” nicidecum nu inseamna „presedintele este obligat sa dizolve parlamentul”. Dar daca pui in fotoliile de la Curtea Constitutionala niste marionete, nu-i exclus ca acestea au propriul Dictionar Explicativ al Limbii Romane.

Atunci cand Curtea Consititionala executa comenzile unui bandit, acest organ nu mai poate avea credibilitate. Respectiv deciiziile Curtii nu au nicio valoare.

E suficient aceste trei lucruri de stiut si de le comunicat tuturor celor care inca se mai zbat in agonie in aceste zile istorice.”, a scris jurnalista.

Tu ce crezi despre situatia politica actuala din Republica Moldova?

Da like paginii noastre de Facebook si fii perfect informata!

Sursa foto: Facebook.com, Instagram.com, Google.com

Articole din aceeasi categorie