06.02.2019
Olga Manciu a vorbit despre problema de sanatate a baiatului ei, Damian: "Medicii ne-au prevenit ca, probabil, copilul nostru va pierde vederea..." - FOTO
La mijlocul anului 2018, sotii Olga si Alexandru Manciu au trecut printr-o etapa dificila. Au reusit sa o depaseasca cu bine si acum exista o noua speranta pentru ei. Damian, fiul lor, isi poate recapata vederea doar ca are nevoie si de ajutorul celor din jur.

Desi este un subiect destul de delicat pentru familia lor, ieri, Olga a gasit suficienta putere pentru a-si informa prietenii virtuali despre cum pot contribui la vindecarea copilului ei. 

„Toata ziua incerc sa imi strang gandurile si sa scriu aceasta postare. Va fi lunga si poate plictisitoare, dar vreau sa-mi pun gandurile pe foaie si sa va povestesc totul.  

In vara anului 2018, Damian a primit o trauma foarte serioasa la ochi. A fost nevoie de o interventie chirurgicala urgenta. Ochiul a fost strans din bucati, in sensul direct al cuvantului. Au urmat trei saptamani in spital. Trei saptamani in care am trait tot spectrul de emotii, una mai dureroasa ca alta. Intr-un final, Damian mi-a dovedit ca este mai puternic decat eu mi-am fi putut imagina. In momentul cand ne-au externat din spital, medicii ne-au prevenit ca asta nu e tot si ca, probabil, copilul nostru va pierde vederea, pentru ca, practic, nimeni, dupa astfel de traume si interventii, nu ramane cu ochiul sanatos. A trecut timp… mai exact, 6 luni. Noi am inceput etapa a doua de incercari.  

Dupa o serie de examinari, concluzia medicilor a fost urmatoarea: Damian nu vede cu acest ochi, decat 0,01% plus muschiul ochiului bolnav a adormit. Dupa ce ne-a consultat chirurgul, am primit o veste frumoasa, si anume aceea ca ochiul poate fi vindecat. Pentru aceasta este nevoie de un cristalin nou al ochiului care se face doar la comanda, dar nu la noi in tara. Cu ajutorul acestui cristalin, care i se va incorpora prin interventie chirurgicala, copilul are sansa sa vada lumea cu doi ochi. Dupa aceasta operatie, vor urma luni in care ne vom invata din nou sa vedem cu doi ochi si inca cateva operatii de restabilire estetica. Deci va mai fi mult de lucru, insa conteaza faptul ca el va vedea. Doar ca aceasta sansa costa bani pe care noi, la moment, nu ii avem, mai exact – 2000€. 

Si atunci am decis, ca vom face tot ce putem ca sa il ajutam. Din acest motiv, pe 10 februarie, intre orele 12:00-18:00 va fi organizat un Targ de Caritate “See the World”, cu ajutorul caruia vom incerca sa colectam bani.”, a fost mesajul Olgai. 

Make-up artistul a vorbit si despre ce se va gasi acolo, preturi, dar si ce va face cu banii, daca suma propusa initial va fi depasita: „La targ vor fi de toate la preturi accesibile. In cazul in care se vor colecta mai multi bani decat avem noi nevoie, suma ramasa se va dona altor copilasi cu probleme la ochisori.” 


Sursa foto: Facebook.com


Articole din aceeasi categorie