21.05.2019
Fotografii rare din arhiva personala. Anisoara Loghin alaturi de sora si mama sa
S-a nascut la Chisinau si tot aici si-a facut studiile. A muncit mult si acum este o jurnalista de succes.

De mai mult de un an, e prezentatoare la emisiunea O Seara Perfecte de la ProTV. Are o legatura frumoasa cu sora ei mai mare, cu care, spune ea, mereu a impartit tot. Afla mai multe detalii despre copilaria Anisoarei Loghin, in interviul de mai jos.

Ce fel de copil ai fost?

Din fericire sau din pacate, am fost un copil cuminte si ordonat. Nu eram retrasa si nici tacuta, dar n-am facut lucruri care sa-i scoata din sarite pe parintii mei. Vorbeam mult si puneam un milion de intrebari la tot pasul. Daca aveam musafiri, imi placea sa urc pe scaun, sa spun poezii si sa cant.

Unde ai copilarit?

Copilaria mea a fost, in mare parte, la Chisinau. Si totusi, verile mi le petreceam impreuna cu sora mai mare in sat, la bunica, acolo unde am cules cele mai frumoase experiente, devenite acum amintiri. Desi fata de la oras, am mers si cu oile, si cu vacile, am pascut bobocei si am numarat puisori cand closca abia ii scotea. O ajutam pe bunica in fiecare sambata la coptul painii, atunci cand cuptorul imens se umplea de tave cu paine si placintele. Le savuram apoi la masa rotunda, pe care o puneam afara si in jurul careia ne adunam cu drag.

Cum erau parintii tai atunci?

Am crescut intr-o familie cu niste reguli clare. Parintii mei erau mai severi decat cei ai prietenilor sau colegilor mei, probabil asta m-a si format. Vara profitam din plin de libertate, insa tot cu lista de lecturi dupa mine.

Ai frati, surori? Cum era relatia voastra in copilarie? Dar acum?

Am o sora mai mare, cu care am impartit tot, incepand de la patul din camera noastra pana la ultima bucatica de orice. Cand eram mici, ne mai ciondaneam, ne certam, in mare parte, pentru ca aveam de impartit responsabilitati prin casa. Acum, relatia noastra e mai stransa ca niciodata. Noi suntem diferite, cu toate astea, ma intelege si o inteleg mai bine decat oricine. Nu ne certam, ne sustinem si nu exista lucruri pe care sa nu le pot discuta cu ea, pentru ca niciodata nu ma va judeca ori certa pentru ceva. Nici sfaturi nu-mi da, doar are grija de mine neconditionat si e mereu alaturi.

Ce diferenta de varsta e intre voi?

Aproape 3 ani, lucru care acum nici nu se simte.

Care au fost jocurile tale preferate, ce ti-au colorat copilaria?

Copilaria mea a fost fara telefoane si gadgeturi. Copilaria mea a fost afara, in curte, saream in coarda si elastic pana nu mai aveam aer. Nascoceam tot felul de jocuri, pe care acum nici nu mi le aduc aminte. Imi placea sa ma joc cu baietii, ca ei erau mai nastrusnici.

Care sunt cele mai hazlii amintiri din copilarie?

Peripetii am avut multe, am cazut din copaci, am avut mana fracturata, am luat infectii de la animalele fara stapan cu care ma jucam si chiar am fost fugarita de un cocos care voia sa-mi sara in cap. Imi amintesc ca mai n-am dat foc la casa, uitand o cratita pe foc sau cum verisorii nostri ne-au pacalit pe mine si sora mea si am mancat dovleac verde, desi credeam ca e pepene galben.

Ce-ti placea sa mananci/sa bei?

Fiind la bunici vara, obisnuiam sa organizez picnicuri in padure in fiecare duminica. Imi luam o verisoara si o prietena si mergeam la iarba verde, desi ea era peste tot. Bunica stia deja si cand ma trezeam eu, cosul era plin de bunatati. De fiecare data, imi gatea ceva delicios. Imi aduc aminte cu nostalgie de niste turte cu zahar, care ii ieseau delicios. In alta ordine de idei, pot sa zic ca mi-e tare dor de gumele Turbo.

Iti placea sa inveti? Care erau obiectele de studiu preferate?

Am fost genul de elev care vineri, dupa ore, in loc sa-si arunce ghiozdanul cat mai departe, se apuca de temele pentru luni. Suna plictisitor, dar tot timpul mi-a placut organizarea si sa fac lucrurile la timp, inainte de timp, daca se poate. E o latura a caracterului meu, care s-a manifestat mereu. Parintii nu mi-au controlat niciodata temele sau agenda, nu m-au ajutat si n-au stat noptile sa faca diverse lucrari impreuna cu mine. Au decis ca trebuie sa ma descurc singurica de mica. Imi placea chimia, romana si engleza, aveam o problema cu fizica, desenul si educatia tehnologica.

Cand ai simtit ca s-a terminat copilaria?

Copilul se manifesta si acum, la fel cum atunci, cand eram mica, avea un cuvant de spus si adultul din mine.

Daca te-ai intoarce in copilarie si ar fi sa o retraiesti, ce ai schimba?

M-as juca mai mult.

Citeste si: Anisoara Loghin – mireasa din nou! De data aceasta, a imbracat o rochie vintage din anul 1971

Da like paginii noastre de Facebook si fii perfect informata!

Sursa foto: Arhiva personala

Articole din aceeasi categorie