14.06.2019
A murit Edith Gonzalez. La doar 54 de ani, actrita a pierdut lupta impotriva cancerului
Dupa o lupta de mai bine de 3 ani de zile, actrita de origine mexicana a murit ieri intr-un spital din Ciudad de Mexico.

Vestea trista a fost confirmata de jurnalista Mara Patricia Castaneda, intr-un mesaj pe retelele de socializare. 

„Incep totul cu acest tweet pe care l-a urcat Lety Calderon... am inceput sa ne mobilizam. Cynhia Klitbo se afla acum la ANDA (Asociatia Nationala a actorilor) si mi-a dat autorizatia pentru a confirma decesul lui Edith Gonzalez, la doar 54 de ani, in spitalul Angeles Iterlomas - Mexico.” 

Conform informatiilor preluate de catre Castaneda, actrita si-a dorit sa fie condusa pe ultimul drum din teatrul Jorge Negrete. In prezent deja au inceput pregatirile pentru funeralii, ca ultima dorinta a ei sa fie posibila. 

A fost una dintre cele mai cunoscute si indragite actrite mexicane, avand roluri care i-au adus faima in toata lumea, inclusiv in Moldova. Salome a fost unul dintre cele mai emblematice roluri ale actritei.

Cine a fost Edith Gonzalez? 

Edith Gonzalez s-a nascut la 10 decembrie 1964. Este fiica lui Efrain Gonzalez, contabil de meserie. Primii pasi pe scena i-au fost ghidati chiar de catre el. De fapt, copilaria ei s-a petrecut in fata camerelor de filmat.

In 1993, cariera ei explodeaza cu rolul din „Inima salbatica / Corazon Salvaje”, unde este partenera regretatului Eduardo Palomo. Desi initial a fost tentata sa refuze rolul, fratele ei a convins-o sa accepte. „Inima salbatica / Corazon Salvaje" devine cea mai iubita telenovela a tuturor timpurilor, iar celebritatea lui Edith traverseaza lumea.

Dupa ce a refuzat alte roluri in telenovele de duzina, Edith joaca un nou rol principal in „Padurea blestemata / Mujer de Madera” (2004). Pe perioada filmarilor ea decide sa ramana insarcinata si paraseste platoul, lasandu-i rolul ei „mostenire” actritei Ana Patricia Rojo.

Fetita ei, Constanza, s-a nascut la 17 august 2004, iar identitatea tatalui a ramas, un timp, necunoscuta. Mai tarziu s-a aflat ca acesta se numeste Santiago Creel si este un prieten apropiat al actritei.

In 2006, Edith revine cu un rol negativ in telenovela „O lume a fiarelor / Mundo de fieras”, unde joaca alaturi de Gaby Espino si Michelle Vieth.

La 19 noiembrie 2007, in urma unei vizite scurte in Romania, a filmat pentru postul de televiziune Acasa TV in telenovela „Inima de tigan” (productie Mediapro Pictures), interpretand rolul unei faimoase producatoare care vine in Romania pentru a se informa asupra obiceiurilor si traditiilor tiganilor.

Urmeaza (in 2013) telenovela „Vivir a Destiempo” in care a jucat alaturi de Humberto Zurita si Fumazoni, iar in prezent (2014) filmeaza alaturi de Mauricio Islas si Saul Lizaso in noua telenovela intitulata „Las Bravo” (TV Azteca).

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie