13.07.2019
Punctele negre apar in momentul in care uleiul produs de tenul tau intra in contact cu aerul si oxideaza. 10 mituri legate de pori, pe care nu trebuie sa le crezi
Una dintre problemele cu care cele mai multe femei se confrunta la nivelul pielii este legata de pori. Fiecare dintre noi isi doreste un ten cat mai curat si lipsit de imperfectiuni, dar stim cat de greu este sa il obtii, mai ales daca ai un ten cu tendinta acneica.

Cu siguranta, esti in cautarea produsului minune prin care porii tai sa nu mai fie atat de dilatati, iar machiajul sa se aseze de la sine. Nu spunem ca nu ar exista un astfel de produs, insa de-a lungul timpului si gratie puterii Internetului, au aparut diferite trucuri prin care porii tai sa nu mai aiba acest aspect. In acelasi timp, au aparut si mituri despre pori, pe care multe dintre femei le-au crezut si le adopta in rutina lor de frumusete.

Iata care sunt cele 10 mituri despre pori potrivit Elle.ro, pe care nu ar mai trebui sa le crezi de acum:

1. Porii sunt deschisi sau inchisi

Chiar daca folosesti multe produse si masti prin care „sa-ti deschizi porii” si „sa-ti lasi tenul sa respire”, toate acestea nu au si o finalitate pentru tenul tau. In realitate, porii tai nu se pot deschide, implicit nici sa se inchida. Aceasta confuzie se datoreaza sebumului pe care tenul tau il produce de-a lungul timpului, dar si a produselor de machiaj pe care le folosesti. Chiar daca aplici diferite surse de caldura pentru a-ti deschide porii, ar trebui totusi sa fii atenta la folosirea lor excesiva.

2. Daca ai porii inchisi inseamna ca ai fata cu impuritati

Pe parcursul zilei acumulam tot felul de impuritati din cauza poluarii orasului. Atunci cand vorbim despre pori inchisi, ne gandim instant la cosuri si la puncte negre. Intr-o oarecare masura, este de la sine inteles. Odata cu impuritatile de pe ten si cu lipsa unei rigori in ceea ce priveste rutina pe care o ai, tenul tau nu va mai arata atat de bine. Diferiti factori precum hormonii, genetica, dar si tipul de ten pe care il ai joaca un rol important in ceea ce priveste starea tenului tau.

3. Porii sunt, de fapt, puncte negre

Punctele negre apar in momentul in care uleiul produs de tenul tau intra in contact cu aerul si oxideaza. Ceea ce ar trebui sa intelegi este faptul ca nu toti porii de pe ten sunt puncte negre. Aceste puncte negre apar in urma a mai multi factori, precum grija pe care o acorzi tenului, incluzand alimentatia si somnul de care ai parte.

4. Daca ai tenul uscat, nu ai probleme cu porii dilatati sau punctele negre

Ai crede ca doar persoanele care au tenul gras sau mixt se confrunta cu probleme ale porilor, dar realitatea este cu totul alta. Persoanele care au tenul uscat nu sunt lipsite de aceste probleme. Marimea porilor este determinata de numerosi factori, iar aici intra in calcul si hormonii. In acelasi timp, expunerea la soare si imbatranirea pot cauza oricui porii mult mai dilatati fata de obicei.

5. Daca porti machiaj iti acoperi porii

Exista anumite produse care nu iti fac atat de vizibili porii. In acelasi timp, anumite ingrediente care se afla in produsele tale de machiaj iti pot provoca pana si iritatii la nivelul pielii, care la randul lor se pot transforma in cosuri. Printre aceste ingrediente se numara uleiurile si diferitele serumuri. Daca iti doresti sa porti machiaj, foloseste produse non-comedogenice. Diferitele creme cu protectie solara, creme hidratante, dar si produse de machiaj au specificat acest lucru pe ambalaj.

6. Soarele te ajuta sa ai tenul curat

Acest mit a pornit de la faptul ca acea caldura pe care soarele o produce va elimina excesul de ulei produs de tenul tau. In realitate, expunerea excesiva la soare nu face deloc bine tenului tau. Un sfat ar fi sa folosesti o crema cu protectie solara zilnic, indiferent de anotimpul in care te afli.

7. Daca iti cureti tenul de mai multe ori pe zi o sa ai tenul mai curat

Diferitele produse de curatare a fetei, cum ar fi exfoliantele, iti pot irita si mai mult tenul, mai ales daca ai un ten cu tendinta acneica. Si cum in viata este bine sa pastrezi un echilibru, acelasi lucru se aplica si in cazul rutinei de ingrijire a fetei. Este in regula sa iti cureti tenul dimineata si seara, dar nu exagera cu acest lucru.

8. Exfoliantele chimice iti curata toti porii

Confuzia in ceea ce priveste acest mit provine de la felul in care diferitele produse sunt prezentate. Produsele care au ca si specificatie faptul ca promit o „curatare in profunzime” nu fac altceva decat sa iti irite tenul si mai mult. Important este sa pastrezi un echilibru in ceea ce priveste produsele pe care le aplici pe fata.

9. Solutia pentru a avea pori curati este sa folosesti dispozitive de exfoliere

Cu toata noua tehnologie care exista in acest moment pe piata, este si normal faptul ca au aparut diferite device-uri care iti curata tenul in locul tau. Acestea elimina uleiul excesiv pe care pielea ta il produce, dar in acelasi timp il si pot agresa, lasand urme vizibile pe tenul tau, pe care, cu siguranta, nu ti le doresti.

10. Poti elimina porii cu masti de fata

Daca folosesti diferite masti de fata sau plasturi speciali pentru zonele cu pori, asta nu inseamna ca vor si reusi sa-i elimine. Sansele sunt destul de mici, iar totul are legatura cu marimea porilor. In acest caz, marimea lor este strict determinata de genetica, iar acest lucru nu se poate schimba, orice produs ai folosi. Daca iti doresti ca tenul tau sa arate bine pentru un eveniment, poti folosi aceste masti, insa schimbarea pe care o produc nu este pe termen lung.

Ti-a fost util articolul?

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie