Chiar daca acest sport confera o anumita masculinitate corupului, Marina Mocanu este foarte sexy si are un trup bine sculptat. Se mentine in forma perfecta datorita antrenamentalor intensive si regimului alimentar. Este premianta a mai multor competitii si concursuri internationale de culturism, mai mult decat atat, a reusit deja sa se califice la Campionatul Mondial de Fitness Bikini Pro (Beijing, China, noiembrie 2018). 

 

 


 

 

 

 

 

“Eram un copil activ, deseori implicata in activitati sportive si imi doream sa devin un sportiv de performanta. Initial, pentru mine bodybuildingul nu a fost neaparat un vis, pur si simplu am inceput sa merg la sala de forta, cu scopul de a-mi mentine corpul sanatos. 

 

In sfarsit mi-a reusit asta la 26 de ani, drept dovada ca niciodata nu e prea tarziu de a incerca ceva nou. Culturismul il practic de mai bine de 3 ani iar pentru asta nu e nevoie de o cifra concreta sau un indiciu al unor parametri, e nevoie doar de multa dorinta, forta si tarie de caracter.”- afirma sportiva.

  


 

 

Desi este de meserie specialist IT, culturista spune ca pe langa profesia ei de baza, poate sa castige bani si din pasiunea ei pentru sport: “Orice turneu aduce cu sine anumite premii banesti pentru castigatori, sumele variaza intre 4500 si 8000 de euro, doar ca aceste sume se impart intre 5 premianti. Ma bucura faptul ca mereu obtin premii, iar mai jos de locul 5 nu am fost clasata, sunt mandra de pozitiile 2 si 3, pe care am reusit sa le ocup pana acum.

 


In 2016, pentru prima data am urcat pe scena din Chisinau, si sunt foarte bucuroasa ca aceasta experienta, m-a ajutat sa inteleg ca imi place acest sport. Ca in orice activitate, pentru a progresa si a avea succes, este nevoie de disciplina, dedicatie si chiar sacrificii.”- spune tanara.

 


 

 

Intrebata cum sunt privite femeile care practica acest tip de sport, culturista spune ca “nu observ nicio privire negativa din partea celor din jur, ci din contra, primesc doar admiratie si respect din partea oamenilor. Femeile, chiar daca merg la sala de forta, putine dintre ele se incumeta sa practice bodybuildingul, posibil datorita asocierii sale cu farmacologia sportiva”.

 


Pana acum, Marina Mocanu a reusit sa participe la competitiilor din domeniu bodybuilding-ului in majoritatea tarilor din Europa, dar si in America de Sud sau chiar in Africa. Culturista, foarte ambitioase de fire, nu se opreste insa aici si se viseaza cu premiul cel mare  in palmares la Campionatul Mondial de Fitness Bikini Pro.

 

 

 

 

Sursa foto: Arhiva personala 


Perfecte