Primul lucru care mi-a trecut prin cap dupa ce m-am obisnuit cu aspectul acestor ghete a fost cum de oamenii care le poarta nu se dezechilibreaza si cad? In caz ca nu stiai, aceste ghte au fost fabricate pentru prima data in anii ‘90 si de atunci foarte putine persoane au reusit performanta sa cada. Mario Godiva Green, un guru al acestui sport, a declarat pentru publicatia online fitnessmagazine.com ca de cand preda kangoo jumps a fost martor la trei caderi, dintre care doua ale sale, pentru ca a incercat niste miscari imposibile in aceste ghete. Totusi, are kangoo jumps avantaje si dezavantaje?

 

In primele minute de mers cu ghetele, o sa simti cum corpul isi ajusteaza greutatea si face eforturi sa se mentina in echilibru. Este o senzatie speciala, pe care toti practicantii o resimt. Incearca sa mergi, sa sari, sa alergi! Daca inainte de a incalta ghetele de kangoo te simteai obosita, o sa observi cum starea de epuizare dispare treptat si in locul ei corpul este invadat de energie si bucurie. Nu sunt vorbe goale! Eu am slabit dupa nastere sarind cu ghetele acestea si tot ele m-au ajutat si sa-mi tonifiez corpul.

 

Kangoo jumps arde mai repede caloriile decat celelalte tipuri de antrenament
Stiai ca daca alergi in ghetele kangoo jumps arzi cu pana la 50% mai multe calorii decat daca esti incaltata cu pantofi sport? Asta pentru ca lupti cu gravitatia si depui mai mult efort. In acest fel, iti imbunatatesti si rezistenta la efort fizic. N-o sa-ti fie usor sa faci miscare cu viteza obisnuita, asa ca e posibil sa parcurgi intr-un timp mai indelungat distanta stabilita de alergat si, deci, sa arzi mai multe calorii. Chiar daca alergatul este mai solicitant, n-o sa ti se para prea dificil, pentru ca te ajuta ghetele, care aplaneaza impactul cu solul aproape in totalitate (80%).

 

La ce sa fii atenta
Daca suferi de diverse afectiuni la coloana, este mai bine sa intrebi un medic inainte sa practici acest sport. Nicoleta Mocanu, instructor de kangoo jumps din Ploiesti, spune ca „din cauza miscarilor de tasare ritmice pe care le produce asupra coloanei vertebrale, kangoo jumps este contraindicat persoanelor care sufera de afectiuni ale acestei zone. De asemenea, mare atentie la persoanele care au suferit interventii chirugicale ale genunchiului sau diverse alte proceduri chirurgicale“.

Perfecte