Cercetatorii francezi au studiat beneficiile alergatului in aer liber si au descoperit ca acestea sunt incredibile! In primul rand oxigenarea organelor interne stimuleaza functiile cognitive, mareste puterea de concentrare, stimuleaza memoria si accelereaza metabolismul.

 

 

Trei reprize de alergare de cate o ora pe saptamana intaresc sistemul imunitar si ne feresc de bolile de sezon, in special afectiuni pulmonare si ale cailor respiratorii. Coordonatorul studiului, doctorul Fabian Legrand de la Universitatea din Reims Champagne-Ardenne, a descoperit ca, in cazul cuplurilor care alearga impreuna, relatiile amoroase sunt mai trainice, au parte de un sex mai bun si au o incredere reciproca mult mai mare decat in cazul cuplurilor sedentare.

 

 

In seria beneficiilor, cercetatorii francezi au mentionat ca o ora de alergare lungeste viata cu pana la 7 ore, insa la polul opus, o ora de stres, in fata calculatorului, scurteaza viata cu pana la 3,5 ore. Specialistii francezi au insistat ca programul de sport sa fie insotit de un regim alimentar sanatos si de un program de somn de minimum 7-8  ore pe noapte.

 

 

Sursa foto: google.com

click.ro