Daca mamele noastre inca mai au in garderoba costume sau rochii din tinerete, noi nu vom putea spune acelasi lucru, cat timp nu invatam sa identificam dintr-o privire acele obiecte vestimentare pe care le vom purta cel mult un sezon. Iata cateva sfaturi utile pentru a-ti da seama rapid de calitatea unei haine pe care vrei sa o cumperi.

 

 

 

 

Calitatea materialului din care sunt fabricate

 

 

Materialele din care sunt fabricate hainele sunt, adeseori, cele care dicteaza pretul si ele pot reprezenta o garantie pentru durata de viata apiesei vestimentare. Multe haine ieftine sunt fabricate din materiale sintetice, vopsite artificial, care sunt dificil de intretinut si de curatat si sunt predispuse mai rapid la uzura. Daca vrei ca hainele tale sa se mentina impecabile cat mai mult timp, cel mai bine este sa alegi unele fabricate din materiale naturale, precum lana, casmir, bumbac, matase sau in. Acest lucru este valabil mai ales in cazul articolelor vestimentare tricotate, pentru ca materialele sintetice pot provoca reactii alergice sau iritatii la contactul cu pielea.

 

 

Poate cel mai important lucru este faptul ca astfel de haine sunt o investitie de lunga durata, adresandu-se mai ales acelor femei pentru care nu conteaza cantitatea, ci calitatea unui produs, si care au deja un stil personalizat, bine definit, care le permite sa investeasca in haine pe care sale poarte o viata.

 

 

 

 

Calitatea cusaturilor si a tivurilor

 

 

O buna metoda de a identifica acele piese vestimentare create pe banda rulanta, in a caror fabricatie nu s-a investit timp si efort proportional cu pretul pe care il platesti, este sa analizezi cu mare atentie cusaturile si tivurile acestora. O cusatura buna trebuie sa fie rezistenta, invizibila, sa lege materialul fara riscul de a-l rupe.

 

 

Intariturile realizate de-a lungul cusaturilor sunt si ele un bun indicator ca haina respectiva este una de calitate, care nu se va rupe dupaprimele purtari. De asemenea, tivurile trebuie sa fie lipsite de neregularitati si sa nu aiba ate care atarna inestetic. Acele tivuri cu aspect nefinisat si neglijent sunt o marca evidenta a unei calitati proaste.

 

 

 

 

Fermoarele metalice si nasturii de rezerva


Nu vei vedea niciodata o haina de calitate dotata cu un fermoar de plastic sau una care nu iti ofera si niste nasturi sau gaici de rezerva. Foarte important este ca nasturii sa se potriveasca usor in gaurile destinate lor, asa ca daca trebuie sa fortezi materialul sau observica acestea nu sunt simetrice cu pozitia nasturilor, cel mai probabil ai pus mana pe o haina de calitate indoielnica. Pana la urma, calitatea hainelor si durata lor de viata constau tocmai in aceste mici detalii, a caror importanta devine tot mai mare in timp.

 

 

 

 

Tara in care au fost fabricate

 

Potrivit The Luxe Strategist, tara de provenienta a hainelor poate fi un bun indicator al calitatii, dar si a raportului calitate-pret. De exemplu, hainele fabricate in SUA sunt mai scumpe, pentru ca si forta de munca este mai scumpa. Nici hainele fabricate in turcia sau Italia nu dezamagesc, deoarece multe companii au facut investitii in echipamentele de productie si au mai mare grija cu forta de munca atrasa.

 

In schimb, daca pe eticheta unei haine nu este trecuta tara de origine sau este scris doar „produs de import”, inseamna ca aceasta a fost fabricata intr-o tara care nu este privita cu ochi buni in industria modei. Chiar daca in garderoba noastra se mai strecoara, uneori, si haine cumparate impulsiv, la preturi de nimic, este foarte importantsa intelegem adevarata valoare a hainelor de buna calitate, cele care se dovedesc a fi o investitie inteligenta pe termen lung si care ne vor ramane in garderoba ani buni de acum incolo, fara sa se deterioreze, sa se decoloreze sau sa se rupa cu usurinta.

 

 

 

 

Sursa foto: google.com


viva.ro