Dar cum alegem si unde gasim o valiza functionala si convenabila preferintelor noastre?

Sa pornim in ordinea mentionata:

 

 

 

 

Cum alegem o valiza pentru calatorie: Volum si dimensiune

Pentru a determina dimensiunea, trebuie sa stiti:

- pentru ce tip de transport veti opta – aerian, feroviar, fluvial, terestru.

- cate persoane vor folosi valiza,

- Unde plecati (luati haine calduroase care ocupa mult spatiu?)

-Pe ce durata plecati.

Ca sa intelegem mai bine subiectul, haideti sa determinam ce tipuri de valize sunt, si, respectiv, cum sa alegem marimea unei valize.

 

 

 

 

Cel mai des, colectiile de valize sunt de trei sau patru dimensiuni:

 

1)      Valiza mica (S) - potrivita pentru marimea bagajelor de mana. Pentru majoritatea companiilor aeriene suma tuturor dimensiunilor acestei valize nu trebuie sa depaseasca 115 cm. Adesea, parametrii se incadreaza in 40 x 55 x 20 cm, iar Volumul acestora nu depaseste 40 de litri (de obicei).

 

Exista insa o nuanta - greutatea admisibila pentru bagajele de mana, fiecare companie aeriana le stabileste independent. Prin urmare, daca intentionati sa luati cu Dvs. la bord valiza, va recomandam sa va familiarizati in prealabil cu regulile companiei aeriene pentru transportul bagajelor de mana.

 

 

 

2)       Valiza medie (M) - cea mai populara dimensiune!  Formele si dimensiunile valizelor medii variaza:

 

Inaltimea: de la 59 la 71/72 cm  

Capacitatea: poate ajunge la 85 de litri.

 

 

 

3)      Valiza mare (L) - acestea includ modele cu inaltimea mai mare de 70 cm, suma tuturor dimensiunilor valizei nu trebuie sa depaseasca 158 cm. Daca bagajele Dvs. depasesc aceaste limite, compania aeriana poate refuza sa transporte o astfel de valiza.

 

 

 

4)      Valiza foarte mare (XL) – „extra large”, logic. Suma dimensiunilor depaseste 158 cm. Datorita spatiului interior imens, puteti, fara a va refuza de nimic, sa luati cu Dvs. garderoba pentru orice ocazie, inclusiv cea imprevizibila, mai ales daca calatoriti singur(a). Totusi, o astfel de valiza este mai actuala si convenabila calatoriilor cu intreaga familie. Va mutati cu traiul? Valiza XL va ajuta si in acest caz.

Important: Trebuie sa precizati daca compania aeriana cu care zburati accepta astfel de dimensiuni. Valiza este perfecta  pentru turismul fluvial, maritim si auto.

 

 

 

 

Cum alegem o valiza pentru calatorie: Material

 

Valizele Carpisa pot fi din material textil si din policarbonat (asta apropo, este raspunsul la intrebarea: unde gasiti Valize Calitative). Apare o intrebare actuala – policarbonat sau material textil?

 

 

 

 

Valize din materiale textile -  Beneficii:

 

- Pretul lor! Chiar daca valizele din materiale textile sunt aproape la fel de durabile ca si cele din policarbonat, acestea mereu vor fi mai putin costisitoare.

- Valizele din materiale textile au buzunare exterioare, ceea ce  va permite sa puneti lucrurile de care aveti nevoie pe drum, astfel incat sa le puteti obtine rapid daca este necesar.

- Majoritatea modelelor din materiale textile au functia de extindere, care va fi utila daca in ultimul moment va trebui sa luati ceva adaugator cu Dvs.

- Valiza din materiale textile este in mediu de doua ori mai usoara decit cea de policarbonat, respectiv in cazul in care aveti limita de greutate, aveti avantajul sa luati mai multe lucruri.

- Valiza din materiale textile nu este predispusa la zgirieturi!

 

 

 

 

 

Valiza din policarbonat – Beneficii:

 

- Isi  pastreaza excelent forma si este mai durabila in comparatie cu cele din materiale textile.

- Nu se uda in ploaie, este mult mai usor sa cureti o valiza din policarbonat decat una din materiale textile. Este suficient doar sa o stergeti cu o carpa umeda.

- Protejeaza mai bine lucrurile fragile. Un suvenir fragil, de exemplu, este mai probabil sa ajunga la destinatie intr-o valiza din policarbonat. Nu putem exclude posibilitatea ca “nenea” de la aeroport va avea o zi nereusita si va arunca geanta un pic mai brutal in compartimentul bagaj al avionului.

 

 

 

 

 

Cum alegem o valiza pentru calatorie: Organizarea interna

 

Organizarea interna a valizelor joaca un rol important. Costul modelului depinde de cat de mult, spatiul interior este proiectat functional si convenabil. In afara de spatiul interior bine organizat, Carpisa prezinta si o gama larga de accesorii pentru calatorie - huse pentru valize, pungi pentru incaltaminte, pungi cosmetice impermeabile, set travel pentru lichide, si multe altele.

 

 

 

 

Cum alegem o valiza pentru calatorie: Rotile

Rotile - una dintre cele mai importante detalii ale unei valize, care trebuie tratata cu maxima atentie. Dupa cum stiti, exista valize cu 2 si 4 roti.

Rotile la valizele Carpisa sunt ultrasilentioase, fabricate din cauciuc si silicon, ceea ce inseamna ca nu veti fi acompaniat de cel obositor sunet pe parcursul calatoriei. Un plus demn de mentionat este si faptul ca rotile nu se crapa, avind o rezistenta dubla fata de produsele similare de pe piata.

La modele cu 2 roti, totul este clar, valiza trebuie sa fie inclinata ca sa se miste. Valizele cu doua roti vor trece aproape oriunde. Dezavantajul acestor modele va fi ca 1/3 din greutatea valizei va fi in mana Dvs. In mod deosebit acest dezavantaj il vor simti proprietarii de valize mari.

Dar iata modelele cu 4 roti, sunt incredibil de usor de dus pe 4 roti pe o suprafata plana, de exemplu, la aeroport. Pe suprafata neuniforma insa nu este la fel de simplu. Cele mai multe modele de valize Carpisa cu 4 roti, insa sunt proiectate sa poata fi duse si pe 2 roti.

Plus, colectia GoTech de la Carpisa, ofera posibilitatea de a alege culoarea rotilor in dependenta de preferintele proprii. Iar pentru o calatorie si mai lipsita de griji, puteti lua un set de roti rezerva.

 

 

Indiferent de tipul de valiza pentru care urmeaza sa optati, tinem sa mentionam ca in afara de faptul ca valizele Carpisa sunt durabile si convenabile ca pret, acestea au si garantie 2 ani pentru roti si minere.

 

Alegeti pentru vacanta Dvs. valizele CARPISA.

Ne gasiti in:

C.C. Shopping Malldova, parter

Tel: 062122770

Str. Puskin, 30

Tel: 060743107

 

*Acest articol e un produs comercial

Perfecte