In opinia sexologului Gabriela Marin, oamenii au tendinta de a gasi cele mai complicate raspunsuri la o intrebare simpla precum ,,Ce trebuie sa fac pentru a-mi multumi partenerul?”

 

De multe ori insa aleg calea intortocheata. ,,In realitate, raspunsul este mult mai simplu decat ne-am putea inchipui, iar dedicarea reprezinta cel mai scurt drum catre fericirea in cuplu. am observat ca multi parteneri incearca sa-si impresioneze partenerul apeland la tot felul de lucruri exterioare, cand de fapt tot ce isi doreste celalalt este atentie si un timp de calitate petrecut impreuna”, explica sexologul Gabriela Marin.

 

10 lucruri care pot imbunatati viata amoroasa a cuplului


Specialistul in relatii de cuplu Gabriela Marin este de parere ca exista cel putin 10 lucruri comune pe care le fac cuplurile care au o viata sexuala buna:

 

Se iubesc si isi spun des acest lucru


Fac din viata erotica o prioritate si nu trateaza acest aspect al vietii lor ca fiind ultimul dintr-o lista lunga de probleme.


Stiu ce anume declanseaza latura erotica la celalalt.


Isi rezolva conflictele fara sa ramana suparati, iertandu-l cu usurinta pe celalalt.


Se saruta pasional fara un motiv anume si sunt apropiati fizic, chiar si in public.


Isi fac cadouri-surpriza romantice si se imbratiseaza des.


Sunt buni prieteni si se distreaza impreuna.


Vorbesc deschis despre viata lor sexuala, despre ce le place, cum le place si ce si-ar dori.


Iisi stabilesc intalniri romantice saptamanale si pleaca impreuna in vacante romantice.


Fac orice transformare in mod constient (aceasta transformare presupune indreptarea frecventa a atentiei catre celalalt, prin iubire si afectiune, pentru o mai buna conectare fizica si emotionala).


 

Cum moare pasiunea in cuplu


,,De cealalta parte, ca o consecinta logica, cuplurile care muncesc mai putin la relatia lor, petrec mai putin timp de calitate impreuna.Partenerii care sunt stresati isi fac griji din orice si oricand, sunt mai predispusi sa esueze in viata de cuplu, iar toate acestea au repercusiuni in primul rand asupra vietii sexuale. Si daca aceasta nu va fi implinita, este posibil ca multe alte elemente din care este compusa intimitatea lor sa se prabuseasca unele dupa altele, precum efectul unui domino”, explica psihologul Gabriela Marin.

 

In opinia specialistului, exista cel putin 6 lucruri pe care fac fac cuplurile care au o viata sexuala dezechilibrata si sunt nefericiti in viata de cuplu:

 

Petrec foarte putin timp impreuna intr-o saptamana normala.


Par sa faca din orice o prioritate, mai putin din relatia lor.


Se axeaza foarte mult pe cariera, afaceri (el) sau pe copii (ea).


Se deconecteaza unul de celalalt si duc vieti paralele.


Vorbesc despre listele cu lucruri pe care le au de rezolvat.


Nu au vointa si dorinta de a se concentra asupra partenerului/partenerei.

 

 

Sursa foto: Google.com

Csid.ro