De la reviste si pana la casete video, totul era devorat inclusiv de batrani sau de copii, care puteau sa cumpere orice publicatie fara sa se loveasca de vreo restrictie impusa. Intr-un asemenea peisaj, filmele erotice nu puteau lipsi din cinematografe. Salile erau neincapatoare atunci cand pe afis apareau productii despre care se stia ca vor contine scene de sex sau chiar un banal trup dezgolit.

 

Locul 10 - Fatale (1992)

 

Unul din membrii de vaza ai Parlamentului englez se indragosteste de logodnica fiului sau, iar relatia lor se transforma intr-o pasiune obsesiva care, nu numai ca ii distruge pe amandoi, ci le provoaca mult rau si celor din preajma.

 

 

Locul 9 - Wild Things (1998)Dupa ce Sam Lombardo, unul dintre cei mai respectati consilieri dintr-un liceu de elita, este acuzat de viol, toata cariera sa atent construita pare sa se duca de rapa. Acuzatia vine din partea lui Kelly Van Ryan, una dintre cele mai bogate si populare eleve. 

 

 

 

Locul 8 - Micuta Vera (1990)

 

Fosta Uniune Sovietica, sfarsitul anilor '80, este totodata si perioada care marcheza sfarsitul marii puteri comuniste. Intr-un mic orasel, intr-un apartament modest traieste tanara Vera si familia ei. O adevarata madame Bovary ad hoc, inconjurata de un tata betiv si o mama umila, Vera isi petrece zilele monotone, visand, ca si eroinele lui Cehov, la o viata mai buna.

 

 

 

Locul 7 - Sliver (1993)

 

Sliver Heights se muta intr-un apartament splendid in Manhattan, care are, insa, o istorie cam ciudata si presarata cu decese produse in conditii cel putin anormale. Curtata de Jack, dar preferandu-l pe Zeke, Sliver trece prin momente de teama si groaza, deoarece cei doi barbati sunt din ce in ce mai suspecti.

 

 

 

Locul 6 - Color of Night (1994)In Culoarea noptii, Bruce Willis joaca rolul unui psihoterapeut care face eforturi sa-si revina dupa ce o pacienta se sinucide sub ochii lui, aruncandu-se pe fereastra. Cu acesta tragedie inca proaspata in minte, Bill - personajul interpretat de Willis - se indreapta spre California, ca sa-si viziteze un prieten, tot psiholog. 

 

 

Locul 5 - Atractie fatala (1990)Bazat pe un roman de Carl Hiaasen, filmul a aratat-o in premiera pe frumoasa Demi, asa cum numai Bruce Willis o mai vazuse pana atunci. Acesta este principalul motiv pentru care s-a bucurat de o impresionanta galerie masculina. Pentru femeile care s-ar fi putut simti putin complexate, invidioase si furioase pe sotii lor, regizorul a folosit o alta abordare.

 

 

 

Locul 4 - Striptease (1993)

 

Bazat pe un roman de Carl Hiaasen, filmul a aratat-o in premiera pe frumoasa Demi, asa cum numai Bruce Willis o mai vazuse pana atunci. Acesta este principalul motiv pentru care s-a bucurat de o impresionanta galerie masculina. Pentru femeile care s-ar fi putut simti putin complexate, invidioase si furioase pe sotii lor, regizorul a folosit o alta abordare.

 

 

Locul 3 - Eyes Wide Shut (1999)


Cruise. Kidman. Kubrick. Trei nume care au asigurat in 1999 suspansul, succesul si speculatiile celui mai controversat film al ultimilor zece ani - Eyes Wide Shut. Interesul enorm starnit in urma cu trei ani de la premiera acestui film a fost alimentat de multiple cauze. Pe langa continutul peliculei care abunda intr-o disecare artistica si deloc gratuita a sexualitatii si a stilului voyeuristic de manuire a camerei, Eyes Wide Shut a fost invaluit intr-un mister total pana la prima proiectie.

 

 

 

Locul 2 - Body of Evidence (1993)

 

Daca dragostea doare, atunci sexul ucide? Pretul trupului, un thriller in genul lui instinct primar, da un raspuns neasteptat acestei intrebari si un nou sens notiunii de thriller erotic. Pe langa picanteria subiectului, succesul sau la public a fost asigurat si de prezenta Madonnei in capul de afis al distributiei. Regina pop o interpreteaza pe Rebecca Carlson, o adevarata bomba sexuala pentru care plimbatul nud in fata ferestrei apartamentului reprezinta o placere.

 

 

Locul 1 - Basic Instinct (1992)Detectivul Nick Curran (Michael Douglas), de la politia din San Francisco, investigheaza moartea unei foste vedete rock si descopera ca acesta fusese injunghiat de 31 de ori de o femeie cu care intretinuse relatii sexuale. Pe masura ce ancheta avanseaza, Nick se implica intr-o situatie periculoasa alaturi de trei femei, fiecare din ele fiind suspecte pentru crima achetata.

 

 

 

Sursa foto: Google.com

Sursa video: Youtube.com

A1.ro