La fel ca si intrebarile care urmeaza: Oare ceilalti fac la fel de mult sex ca si noi? Dar cat de mult sex fac? Par intrebari puerile, dar in spatele lor se pot ascunde, pe langa curiozitate, si cateva frustrari. Ei bine, acum nu mai este nevoie sa iti pui aceste intrebari, si asta pentru ca specialistii au raspuns in locul tau, printr-un studiu. Asa ca, haideti sa vedem ce zic ei: Fac unele cupluri mai mult sex decat celelalte? Pot avea o viata sexuala mai activa?

 

 

Atunci cand incerci sa raspunzi la aceasta intrebare de una singura, primul lucru la care te uiti este personalitatea persoanelor din cuplu: cat de deschise sunt sau cat de deschise par, cat de mult le place aventura sau adrenalina. Acestia par a fi primii indicatori ai cantitatii, in unele cazuri. Plus ca trebuie luat in calcul si faptul ca barbatii sunt cei care vor si fac mai mult sex intr-o relatie sau in afara ei, pentru ca asa sunt construiti. Iar studiile vin sa confirme fix acest lucru: barbatii initiaza sexul intr-o relatie si tot ei sunt cei care au apetitul mai ridicat decat al femeilor.

 

 

Pentru studiul de care vorbeam mai sus, psihologii au rugat 278 de cupluri heterosexuale, cu varste cuprinse intre 20 si 30 de ani sa tina un jurnal de 2 saptamani, in care sa monitorizeze activitatile lor sexuale. in acelasi timp, i-au rugat pe cei din cuplu sa completeze un test de personalitate, care sa reliefeze cat de deschisi sunt catre experiente, constientizare, extrovertire, amabilitate si emotii negative.

 

 

Cercetatorii au descoperit un lucru foarte interesant: cu cat femeia din cuplu este mai amabila si deschisa catre experiente, cu atat cuplul face mai mult sex. Deci influenta barbatului este aproape de zero, femeia este cea care initiaza, iar barbatul este la…primire. Bineinteles, satisfactia sexuala are o alta poveste. Pentru asta, au contat personalitatile ambilor partenerei. Cu cat acestia erau mai nevrotici, cu atat mai putin erau satisfacuti sexual. Deschiderea barbatilor catre a experimenta a parut sa scada satisfactia sexuala, potrivit studiului, in timp ce la femei a fost exact invers.

 

 

In concluzie, nimeni nu prea stie care este cantitatea corecta de sex pe care trebuie sa o aiba un cuplu pentru a fi fericit, cu toate testele de personalitate care au fost efectuate.
Sursa foto: Google.com

Elli.ro