1. Nu insista sa faci relatia sa mearga daca nu va potriviti

Din punct de vedere statistic, prima relatie nu are o durata prea lunga. Oamenii se schimba, iar tu nu mai esti aceeasi persoana ca acum cinci ani. Acum iti doresti lucruri diferite si planurile se pot schimba. Nu este nicio problema in a recunoaste ca este posibil sa nu va potriviti. Multe persoane, atunci cand vine vorba de prima relatie, incearca sa faca lucrurile sa mearga cu orice pret. Nu este capatul lumii daca nu sunteti compatibili! Trebuie doar sa iti dai seama de acest lucru.

 

2. O relatie trebuie sa se bazeze pe incredere

Unul dintre cele mai importante lucruri intr-o relatie este increderea. Multi nu isi dau seama de importanta acestui aspect. Atunci cand te implici intr-o relatie iti dai cu adevarat seama ca oamenii pot minti si insela cu usurinta. Nu uita! Increderea trebuie castigata! 

 

3. Sfarsitul unei relatii nu este sfarsitul lumii

O despartire nu este deloc usoara. Toata lumea trece la un moment dat prin asta. Este foarte important sa iti dai seama ca sfarsitul unei relatii nu este o tragedie. Intotdeauna exista un nou inceput! Gandeste-te doar ca esti mai aproape de marea ta dragoste.

 

4. Singuratatea nu este o optiune chiar atat de rea

Uneori singuratatea poate fi o adevarata  gura de aer. Pe langa aspectele negative, aceasta poate avea si multe beneficii. Nu trebuie sa iti mai faci griji pentru anumite lucruri si nu mai trebuie sa faci eforturi pentru a impresiona pe cineva. De asemenea, fiind singura, iti poti da seama cat de puternica esti. 

 

5. Fii atenta la semnalele pe care le primesti

Nu ignora avertismentele! Evalueaza situatia in care te afli. Daca iti dai seama ca exista probleme in relatie, dar sunt infoensive si puteti trece peste ele, atunci nu trebuie sa iti faci griji. Daca simti insa ca sunt anumite aspecte care te pot rani atat pe tine cat si pe el, atunci cel mai bine ar fi sa mergi mai departe.

 

6. Relatiile la distanta nu functioneaza

Relatiile la distanta nu sunt o alegere prea buna. Atunci cand sunteti din acelasi oras totul merge bine. Va puteti vedea aproape in fiecare zi. Ce se intampla insa daca el este nevoit sa se mute in alta zona a tarii sau chiar in strainatate? Timpul petrecut impreuna se reduce semnificativ. La inceput sunteti optimisti si credeti ca nimic nu va poate desparti, nici macar distanta, oricat de mare ar fi ea. Cu timpul insa apare sentimentul de singuratate si indoiala, ceea ce duce la despartire. 

 

7. Fii precauta

Fii atenta la sentimentele tale! Te poti indragosti foarte usor si repede. La inceput totul este minunat, dar daca dragostea pe care o simti este foarte intensa, o despartire te poate marca. Acest lucru poate avea efecte negative asupra viitoarelor relatii pentru ca vei avea impresia ca mereu se va ajunge la separare. Incearca sa iti controlezi sentimentele. In felul acesta nu vei mai suferi atat de mult.

Perfecte