De ce exista femei care isi impart viata cu mai multi parteneri? Tine ea, cu adevarat, la unul dintre ei? Poate avea asta legatura cu goana dupa afirmare sau cu slaba pregatire intr-un domeniu sau altul? Dupa intalnirea cu psihologul Radu Leca, acest tablou pare cu totul altul.

 

 

,,O femeie care are mai multe relatii nu iubeste pe nimeni  dintre cei cu care se intalneste, dar oricand poate minti ca o face. Este atat de usor. Nu putem privi corect femeia cu mai multi parteneri sexuali decat daca opinia noastra beneficiaza de filtrul patologic. Un subiect, indiferent de sex, ce are mai multe relatii sexuale in paralel sau simultan, cu parteneri diferiti, este bolnav. Punct’’, sustine psihologul Radu Leca pentru CSID.

 

Psihologic, femeia cu mai multi parteneri sexuali poate afirma ca una dintre relatiile ei multiple reprezinta echilibrul ei interior, iar restul partenerilor au rol de distractie, dar realitatea este alta. ,,Adevarul este urmatorul: pentru 7-10 secunde de placere, provocata de euforia neuromusculara, femeia crede ca iubeste sau ca este indragostita. Multumirea pe care o simte, post orgasm, ar fi fireasca daca ar avea un singur partener sexual stabil’’, adauga specialistul.

 

 

Ce anume ii lipseste unei femei ce are mai multe relatii simultane? ,,Dragostea. Atentia. Familia. Stima de sine. O cunostinta mi-a spus, in urma cu 10 ani: simt ca sunt apreciata intens daca ma duc cu mai multi barbati intr-o singura zi. Subliniez: intr-o singura zi. Adevarul era urmatorul: isi incepuse viata sexuala printr-un viol in grup. Dominata de falsul sentiment al vinovatiei, avea contact sexual chiar si cu cinci barbati zilnic’’, precizeaza psihologul Radu Leca.

 

 

Care ar fi tipologia femeii care insala? ,,Pradatoarea sexuala are cel putin o motivatie dominanta care a generat comportamentul sexual extrem. Intrarea in starea de defensiva se poate manifesta si prin relatiile multiple. In defensiva fata de ce anume? Violenta in familie, viol, hartuire sexuala timp indelungat. Victima "ataca" ghidandu-se dupa expresia "Ce, eu nu pot?"’’

 

 

 ,,Pana pe la 30 de ani, femeia nu constientizeaza pericolul de a nu apartine cuiva’’

 

Femeia insala:

Din singuratate. Cand o femeie nu mai este apreciata si deja se afla in punctul unde poate numara incercarile de reconciliere cu actualul partener, insala.

 

 

De frica. Frica de a nu ramane a nimanui. La 20 de ani femeia testeaza. Pana pe la 30 de ani, ea nu constientizeaza pericolul de a nu apartine cuiva. Dupa 30 de ani intervine disperarea de a fi cu cineva.

 

 

Fiindca simte ca poate. In general, increderea defineste starea emotionala a femeii. Cu cat imaginea despre sine este mai inalta si exista stabilitate in cuplu, femeia nu o sa cedeze tentatiei.

 

 

In lipsa armoniei, femeia poate testa parteneri alternativi. Tine de educatie, de nevoia de afirmare? ,,Tine de ceea ce gandesti. Din nevoia de afirmare poate trece prin patul multor barbati, dar, daca subiectul este profund religios, acest lucru nu se intampla. Educatia poate fi folosita drept scuza, dar nu te invata nici mama si nici tata ca sexul cu mai multi parteneri iti aduce afirmare. Daca subiectul constata, pe parcursul vietii profesionale, ca favorurile sexuale ii sporesc importanta in firma, doar educatia il poate impiedica sa aiba un comportament deviant.

 

 

Poate avea legatura cu proasta pregatire? Oficial, da. Masele integreaza lipsa de pregatire cu sexul. Oamenii slab cognitiv inlocuiesc pregatirea intr-un domeniu cu favorurile sexuale. Conduita si rezultatele unui bun profesionist nu se contorizeaza insa in numarul si continutul actelor sexuale. Ca sa poti evolua real, producand schimbari pozitive la nivel de mase, ai nevoie de o buna pregatire in domeniu’’, adauga specialistul.

 

Poate ajunge o astfel de femeie sa se rezume vreodata la un singur barbat? ,,Nu. Intotdeauna o sa  existe o rezerva’’, concluzioneaza psihologul Radu Leca pentru CSID.

 

Sursa foto: Google.com

Csid.ro