Specialistul Thomas Glynn sustine ca ritmul activitatii sexuale este influentat de stilul de viata al fiecaruia, de constitutia biologica individuala, de varsta si factori de mediu. Prin urmare, nu exista un raspuns general la intrebarea „de cate ori e bine sa faci dragoste pe saptamana”.

 

 

De altfel, odihna joaca un rol important in mentinerea unei vieti sexuale active. Barbatii care au varsta cuprinsa intre 20 si 30 de ani pot face amor in fiecare zi. Insa, performanta sexuala scade odata cu inaintarea in varsta. Astfel, la varsta 50 de ani, sunt normale intre 4 si 8 acte sexuale pe luna.

 

 

Potrivit specialistilor americani, persoanele care au varste cuprinse intre 20 si 30 de ani au in medie 15-30 de acte sexuale, iar cele care au intre 30 si 40 de ani media scade la 8 pe luna cu o marja de +/-5 acte sexuale, adica pot fi si 3, la fel de bine cum pot fi si 13. Dupa varsta de 40 de ani, media scade la 1-2 pe saptamana. O alta problema care apare dupa varsta de 40 de ani este scaderea libidoului.

 

 

 

Sursa foto: google.com

a1.ro