Probabil ca ai deja o spranceana ridicata neincrezator, dar  este cat se poate de adevarat. Care este raspunsul?

 

 

Sa dormi mai mult.


Exista cercetari care atesta legatura intre somn si sex mai bun. Femeile care au dormit doar o ora suplimentara pe timp de noapte si-au crescut sansele de a face sex a doua zi, cu 14%, potrivit unui studiu din 2015, din Journal of sexual Medicine. Poate ca nu pare prea mult, dar daca adaugi doar doua ore de somn in plus pe noapte, sansele de sex se dubleaza. Un aspect foarte important este faptul ca problema este partial despre modul in care ai dormit noaptea trecuta, dar este si despre felulin care dormi in general. Daca ai un somn de calitate, vei fi mai energizat, vei avea o minte mai limpede si vei functiona mai eficient, asa ca nu ai nici un motiv sa ajungi seara acasa epuizat, fara pic de energie si fara chef de sex. Daca nu te-am convins, avem si trei argumente stiintifice pentru care daca dormi mai mult, vei avea parte de partide de sex de calitate.

 

 

Somnul indeparteaza stresul

 

Cand esti obosit pentru ca ai pierdut o noapte din diverse motive, factorii de stres obisnuiti vor avea un impact mai mare a doua zi. Daca lipsa de somn este o constanta in viata ta, sarcinile zilnice vor avea de suferit, ceea ce va duce la performante scazute si la o stare de stres permanenta. Si stresul este principalul ucigas al libidoului. Somnul este strans legat de starea de spirit, ajuta la reglarea emotiilor, la combaterea stresului, la gestionarea memoriei emotionale si este un tampon impotriva problemelor zilnice. Cand esti mai relaxat si mai fericit, este mult mai probabil sa ai chef de sex.

 

 

Somnul regleaza hormonii

 

O cantitate suficienta de somn ajuta la mentinerea echilibrului hormonal al organismului. a fost demonstrat ca somnul ajuta la reglarea testosteronului, astfel incat deprivarea de somn scade nivelul de testosteron in decurs de 24 de ore. testosteronul este un hormon care joaca un rol important si in alimentatia ta. somnul are, de asemenea, roluri importante in reglarea altor hormoni sexuali, inclusiv estrogen, iar somnul insuficient poate duce la functionarea deficitara a unora dintre acesti hormoni.

 

 

Somnul iti ofera energie si concentrare

 

Sexul bun inseamna sa te concentrezi pe partenerul tau si sa fii constient de modul in care va simtiti, astfel incat sa va puteti bucura de placere si sa aveti orgasm. Toate acestea sunt mult mai probabile atunci cand corpul tau a avut timp sa se reincarce. Si daca esti in mod constant prea obosit sa te bucuri fizic de sex sau sa atingi punctul culminant, somnul iti va da energia pentru a te reintoarce la vremurile bune cand sexul nu era activitatea aceea lunara, facuta pe fuga, cu gandul la somnul de dupa.

 

Sursa foto: Google.com

Csid.ro