Sigur ai citit adesea materiale pe acest subiect. Unele spun ceva, altele, cu totul altceva. Este usor sa fii confuza. Asa ca specialistii Bustle s-au documentat si iti prezinta cate tipuri de orgasm poate experimenta o femeie.

 

Se vorbeste despre orgasm clitoridian, orgasm vaginal, orgasm uterin, orgasm al sanilor. Si totusi, cate tipuri de orgasm exista? Exista aceste climaxuri sau sunt inca o modalitate de a creste asteptarile oricarei femei?

 

Teoria 1: exista un singur fel de orgasm
Unii sexologi sustin ca orgasmul se intampla in creier si nu in partea anatomica stimulata. Din acest motiv, orice parte corporala sau combinatie de zone erogene poate duce la orgasm, intrucat oamenii sunt diferiti.
Desi orgasmul poate fi resimtit in mai multe zone, unii sexologi sustin ca orgasmul se intampla in creier si se transmite pe cai neurologice in acele zone.

 

Teoria 2: exista doua tipuri de orgasm
Sexologii tantrici sustin ca exista doua tipuri de orgasm. Orgasmul extern, cel clitoridian, si orgasmul intern, care include orgasmul resimtit in zona sanilor, cervicala, anala sau in zona punctului G.
Orgasmul clitoridian se intampla si se termina repede, senzatiile fiind localizate. Cele interne sunt acumulari de senzatii, dureaza mai mult si sunt resimtite in intreg corpul. Sexologii tantrici sustin ca orgasmul intern este mai profund, mai emotional.

 

Teoria 3: exista mai multe tipuri de orgasm
Sexologii tantrici sustin insa ca exista multe tipuri de orgasm. Ca barbatii si femeile au acces la orgasm multiplu, poate chiar infinit. Se vorbeste despre punctul A, o zona interna intre vagin, cervix si vezica, care poate fi stimulat prin penetrare vaginala si stimulare anala. Se vorbeste despre punctul G, care este stimulat vaginal si anal si imprastie senzatii de placere in intreg corpul. Se vorbeste despre stimularea prostatei, prin sex vaginal si sex anal. Si se vorbeste de orgasmul combinat, un amestec din toate acestea.

Unele climaxuri se simt similar, altele foarte diferit. De exemplu, sexologii tantrici sustin ca stimularea anala poate excita si clitorisul intern, care va produce un orgasm similar cu cel clitoridian. Unii oameni sustin ca orgasmul intern este mai intens si altii ca orgasmul clitoridian produce mai multa placere.

 

De fapt, daca nu ai experimentat toate aceste tipuri de orgasm, nu trebuie sa crezi ca ai tu o problema. Corpurile noastre raspund diferit la aceiasi stimuli. Iar concluzia este aceeasi: orice orgasm este minunat!

www.andreearaicu.ro