Sexualitatea barbatilor este supusa atator stereotipii si mituri incat de multe ori suntem intr-o stare de confuzie.
De multe ori, in media se sustine ca sexualitatea barbatilor este mai puternica si mai deschis exprimata decat aceea a femeilor. Dar cercetatorii de la Psychology Today sunt de alta parere. Descopera mai jos ce mituri tindem sa credem despre sexualitatea barbatilor.

 

Fapt sau fictiune: barbatii se gandesc la sex mai des ca femeile?
Cat de des te-ai gandit la sex astazi? Poate fi dificil de raspuns si cercetarile pe aceasta tema sunt la fel de inconsistente. Din studiile anterioare s-ar sugera ca barbatii au fantezii sexuale mai des ca femeile.

In ultimele studii, pentru a determina cu acuratete frecventa gandurilor erotice, cercetatorii au rugat participantii sa raporteze cat de des se gandesc la sex. Barbatii au spus ca de pana la 8 ori pe zi. Femeile de pana la 6 ori pe zi. In mod interesant, barbatii se gandesc si la alte nevoi mai des: mancare sau somn. Tot in studii, insa, psihologii au raportat ca femeile isi blocheaza mai des gandurile sexuale.

 

 

Adevarat sau fals: barbatii au mai multi parteneri de sex decat femeile?

 Cand vine vorba de sexualitatea barbatilor, se pare ca acestia si-o exprima mai des si mai liber decat femeile. Sau cel putin asa reiese conform studiilor din numarul de parteneri declarati de ambele sexe.

Si totusi, cercetatorii nu s-au putut abtine sa nu observe mici “minciuni” in declaratiile barbatilor, intrucat numarul de partenere sexuale adesea se termina in 0 sau 5. Fapt care ar sugera ca atunci cand nu sunt siguri de numarul femeilor cu care au facut sex, barbatii rotunjesc cifrele.
Studiile releva ca femeile isi amintesc cu acuratete numarul partenerilor sexuali, si asta pentru ca investesc emotional foarte mult.
Cand vine vorba de sexualitatea barbatilor si sexualitatea femeilor, studiile nu pot raspunde la intrebarea “cine are mai multi parteneri”. Si asta pentru ca, in general, barbatii au supraestimat, iar femeile au subestimat totalul.

 

 

Da sau nu: pentru ca sexualitatea barbatilor este mai pronuntata, ei inseala mai des ca femeile?
De asemenea, barbatii raporteaza ca au fost infideli mai des ca femeile, desi ratele cu care ambele sexe insala sunt apropiate.
Daca in cazul femeilor si barbatilor cu orientare heterosexuala, cifrele sunt apropiate, tot studiile releva ca femeile lesbiene declara ca inseala mai rar decat barbatii homosexuali.

 

 

Tu ce crezi: barbatii isi doresc partide de sex in trei mai mult ca femeile?
Este sexualitatea barbatilor mai fantezista? Isi doresc ei sex in trei mai des? Au avut un threesome mai des ca femeile? Conform studiilor, barbatii sunt mai interesati de a face sex cu doua femei mai adesea decat si-ar dori femeile sex in grup. Tot conform studiilor, barbatii au fantezii de a face sex cu doua femei, in timp ce femeile isi doresc partide sexuale cu doi parteneri barbati.

 

Cercetatorii speculeaza ca diferentele provin din faptul ca femeile inca sunt preocupate de reputatia lor si de aceea nu se angajeaza in relatii sexuale cu mai multi parteneri.

www.andreearaicu.ro