Ingrediente:

Aluat framantat:
• 370 g faina
• 150 g unt ( topit )
• 125 g zahar tos
• 1 si ½ plic Praf de copt Dr. Oetker
• 250 g branza de vaci
• 2 oua
• 1 plic Zahar vanilinat Dr. Oetker
• Stafide, alune, fructe confiate ( dupa gust )

 

Mod de preparare:

1. Se amesteca faina cu praful de copt si se toarna intr-un vas. Se adauga zaharul, zaharul vanilinat, untul topit, ouale si branza de vaci. Se amesteca bine ingredientele cu mixerul ( paletele pt. aluat ).

2. Compozitia se aseaza apoi pe planseta pudrata cu faina si se adauga stafidele, alunele si fructele confiate si se framanta cu mana pana se obtine un aluat neted.

3. Din aluatul obtinut se modeleaza prajitura astfel: pe planseta se intinde cu sucitorul un dreptunghi cu grosimea de aprox. 3 cm. Laturile lungi se strang in asa fel incat sa se atinga in centru si se indoaie apoi pe latura longitudinala pe jumatate.

4. Se aseaza prajitura pe tava pe care s-a aranjat hartia de copt si se baga la cuptor.

Cuptorul electric: 180°C (preincalzit)
Cuptorul cu aer fierbinte: 160°C (preincalzit)
Cuptorul cu gaz: treapta 2-3 (preincalzit)
Timp de coacere: 30-35 minute

 

5. Dupa ce s-a copt, prajitura se unge imediat cu unt topit si se presara zahar pudra.

Pofta buna!

perfecte.md