2 oua2 cartofi curatati1 lingura miere600g pastarnac curatat1 lingurita seminte de coriandrucateva ridichi 1/2 castravetesarepiper8 linguri otet de vin albulei de floarea soarelui500g sfecla rosie coapta, cutata si taiata in sferturi6 salote curatate si taiate in jumatati1 legatura cimbru

 


Metoda de preparare

Desfa salotele in foi si pune-le la copt stopite cu ulei, sare si piper, la 200C timp de 20 minute.

 

Feliaza subtire castravetele si ridichiile, freaca-le cu putina sare, adauga semintele de coriandru, mierea si 4 linguri otet si amesteca bine. Lasa totul deoparte cat timp pregatesti legumele la cuptor.

 

Rade pastarnacul si cartofii, stoarce legumele pentru a scapa de toata apa din ele. Bate ouale si adauga-le peste legume. Adauga si cimbrul tocat si condimenteaza cu sare si piper.

 

Incinge o tigaie cu un strop de ulei. Pune amestecul de ou cu legume si gateste pe foc mare timp de cateva minute, apoi pune tigaia in cuptor, adaugand salotele coapte deasupra. Coace timp de 20 minute.

 

Adauga bucatile de sfecla rosie si 4 linguri otet. Mai lasa in cuptor timp de 20 minute.



Serveste legumele la cuptor cu castravetii si ridichiile pregatite mai devreme si cate un ou ochi (optional).

foodstory