Cand reporterul de la perfecte.md a rugat-o Valeria Popa sa se descrie in trei cuvinte, ea i-a zis "mancare, mancare, mancare". Ceea ce face ii aduce multa satisfactie, iar torturile facute de ea sunt rupte din poveste. Cititi mai jos interviul si delectati-va cu minunatiile ce le creeaza Valeria.

 

 

 

 

 

Cum a luat nastere aceasta frumoasa pasiune-afacere?

 

V.P:  De cand ma stiu mi-a placut sa gatesc. Orice mancare , nu doar torturi, daca tot am vazut ca imi reuseste gustos si tot odata depun si suflet ( pentru ca fara el putin ce iti reuseste ) am hotarat sa incerc sa fac torturi pentru toti amatorii de dulce. De la inceput mi-a fost foarte greu, dar prin munca am ajuns la ceea ce există acum.

 

 

 

Ce ingrediente contin tortele tale?

 

V.P: Folosesc doar ingrediente naturale. Fara exceptii.  De exemplu pentru smantanel selectez cea mai dulce smantana de casa,  pentru ca cea din comert nu corespunde la continut  smantanei naturale, dar si din simplu motiv ca e foarte lichida si nu o poti folosi la crema pentru a obtine acea structura catifelata şi pufoasa. 
Tortul de casa, fara adaosuri şi margarine nesanatoase e deosebit la gust si poate provoca chiar si o adictie.  

 

 

 

Cine concepe retetele dulciurilor tale?


V.P:  Retetele le i-au din diferite surse. Deseori ma inspir de pe internet , dar cea mai buna sursa, care nu a dat gres niciodata sunt  retetele vechi ale mamei. Niciodata nu am facut identic cu reteta, mereu am adaugat un ingredient secret de la mine, aşa ca din reteta originala uneori putin ce ramane.


 

 

Cat dureaza realizarea unui tort?

 

V.P:  Executarea cu tot cu decor difera in dependenta de cat de de complicat e tortul. Tortul cu cel mai simplu decor  din fructe imi ia aproximativ 3 ore. Cel mai complicat tort e napoleonul. Conţine blaturi foarte subtiri, care doar pentru preparare lor necesita ore intregi. Pentru 2 kg am nevoie de 4 ore, mai adaugam  crema, decorul si obtinem 7 ore.  Cand vezi rezultatul final, intelegi ca isi merita efortul din plin.

 

 

 

Ce fel de deserturi prefera gurmanzii de la noi?


V.P:  Gurmanzii nostri prefera ceva usor si nu prea dulce din ceea ce tine de torturi. Copilasii sunt inebuniti dupa briose, iar maturii au gusturi diferite. 

 


 

 

Care a fost cel mai neobisnuit desert care l-ai pregatit?

 

V.P:  Cel mai neobisnuit tort a fost unul dulce-sarat. Blaturile au fost dulci si crema putin sarata. In acelasi timp era straniu şi neobişnuit, iar gustul incomparabil. 

 



Perfecte