Site-ul perfecte.md a rugat-o pe  Svetlana Matvievici, bloggerita care promoveaza Moldova turistica, sa propuna un Top 5 al celor mai frumoase obiective turistice din tara. Potrivit tinerei, acestea sunt cele mai tari destinatii turistice de la noi, pe care oricine ar trebui sa le viziteze:

 

1. Rezervatia „Prutul de Jos”. Este destinatia perfecta daca iti doresti sa gasesti echilibru, armonie si viata! "Bateriile sufletului s-au incarcat de la trilul pasarilor si de la poiana de nuferi de pe oglinda apei, iar plimbarea cu barca m-a facut sa tac si sa traiesc cu intensitate acele clipe rupte din poveste." , a povestit Svetlana pentru perfecte.md.

 


 

 

2. Conacul Manuc Bey. Pentru pasionatii de istorie, Conacul Manuc Bey este o oaza de povesti, secrete, mistere, cifre, date, care abia asteapta sa fie descoperite. 

 

 

Din tot luxul si opulenta din interior, cel mai mult mi-a placut camera de relaxare.

 

 

In incinta obiectivului turistic este amenajata Biblioteca Raionala.

 

 

3. Cheile Butesti, raionul Glodeni.

„Cheile Butesti” sunt asemanatoare cu recifii coralieri, din Marea Bariera de Corali a Australiei. Pentru cei pasionati de stanci si „munti”, aici e locul ideal pentru meditatii.

 

 

Daca privesti atent „Stanca mare” din satul Butesti, fara prea mult sa te gandesti, vei observa ca seamana cu un elefant batran si pus pe ganduri. In pestera „elefantului” au fost gasite ramasite ale omului preistoric, in aceste locuri au fost descoperite mai multe obiecte de pe timpul Civilizatiei Cututeni (mileniului VI i.Hristos).

 

 

4. Molovata

Molovata este o alta regiune parca rupta din poveste, unde fluviul Nistru are latimea de 2,5 km, iar la Pensiunea Fata Morgana puteti manca niste placinte extraordinare si savura vinul casei, un loc perfect pentru meditatii la apusul soarelui. 

 


 

 

5. Orheiul Vechi ramane a fi cel mai frumos loc din Moldova. Te impresioneaza, atat prin peisajele, cat si prin incarcatura istorica a acestui loc mirific. Ne putem plimba pe stancile unde cu secole in urma au trait mai multe civilizatii. Fiecare piatra ascunde o istorie si o taina, care asteapta a fi descoperita.

  

Sursa foto: Orheianca.eu

Perfecte