Desi vei tinde sa te absolvi de vina sau, dimpotriva, sa te consideri doar tu vinovata, atunci cand un partener este infidel este vina amandurora. Dupa ce se intampla ca unul dintre parteneri sa fie infideli, exista doua variante: despartirea sau iertarea. Majoritatea cuplurilor ajunge la despartire. Insa, in primele clipe, partenerul inselat se gandeste la razbunare. Daca vrei sa te razbuni pe fostul iubit dupa ce ai trecut printr-o despartire in dragoste, citeste materialul inspirat de editorii Mind Body Green. Afla cum sa mergi mai departe daca partenerul te-a inselat, fara sa iti incarci mintea si sufletul cu trairi care te vor face pe tine sa suferi mai mult.

 

 

«O inima razbunatoare nu este pregatita sa asculte intotdeauna de ratiune. Uneori, partenerul inselat isi doreste sa raspunda cu aceeasi durere celui care l-a ranit. Din pacate, metoda “traditionala” de pedeapsa in oglinda nu ajuta pe nimeni», spune expertul in relatii de cuplud Esther Perel, citat de Mind Body Green. Desi primul instinct este sa te razbuni pe fostul iubit cand vorbim despre infildelitate in cuplu, pentru ca sa mergi mai departe, pentru a te vindeca, a plati cu aceeasi moneda nu este o idee buna. Descopera mai jos ce spun expertii psihologi despre cum sa mergi mai departe dupa o dezamagire in dragoste fara sa te razbuni pe fostul iubit.

Vrei sa te razbuni pe fostul iubit? Razbunarea este tot o forma de ostilitate

Daca ai trecut printr-o infidelitate in cuplu si vrei sa razbuni pe fostul iubit, nu exista un final fericit. In loc de a face ostilitatea si furia pe care le simti sa dispara, in loc sa aduca justitie, in loc sa iti ofere sansa de a simti ca relatia s-a terminat, razbunarea va pastra toate sentimentele negative in tine.

Sentimentele acestea ne tin captivi intr-o obsesie a trecutului. Daca vrei sa te razbuni, iti va veni mai greu sa mergi mai departe.

Consecintele lui “ iti voi arata eu tie” asupra propriei mentalitati

Este lesne de inteles de ce partenerul inselat isi va dori sa se razbune. Insa atunci cand te razbuni pe fostul iubit, toata ura se intoarce asupra ta.

Razbunarea, psihologic vorbind, este metoda persoanei ranite de a-si re-exprima semnificatia sa in cuplu.

Si atunci furia, agresivitatea si adrenalina vor hrani sentimentul de justitie. A te razbuna presupune sa nu faci fata durerii pe care o simti. Desigur, daca partenerul te-a inselat si ai trecut printr-o dezamagire in dragoste, poti simti regret. Insa, atunci cand cauti razbunarea cu aceeasi moneda, vei lua asupra ta si vina simtita de cel care a inselat mai intai. Cu siguranta nu asta iti doresti.

Poate razbunarea sa aiba urmari bune?

Psihologii citati de Mind Body Green sustin ca razbunarea nu are niciodata rezultatul dorit. Poti, insa, sa ai ganduri de razbunare, atata timp cat nu le pui in practica. Iar psihologii spun ca este sanatos sa ai aceste ganduri, atata timp cat poti controla pornirile tale.

Atunci cand vrei sa te razbuni pe fostul iubit, nu te ajuta sa mergi mai departe a-ti pune planul in practica. De altfel, atunci cand ii vei plati cu aceeasi moneda nu vei fi cea mai buna versiune a ta si vei intoarce toata furia directionata catre partenerul infidel catre tine.

Oricat ar fi de greu sa nu lasi ego-ul sa te domine, a te razbuna nu este raspunsul, daca vrei sa mergi mai departe. Mai bine incearca sa te vindeci intorcandu-ti atentia si iubirea catre propria persoana.

www.andreearaicu.ro