Poate ca, intr-adevar, ne ajuta sa ne canalizam energia astfel incat 2018 sa fie mai bun decat 2017.

 Se crede ca, daca asezam cateva boabe de orez intr-un vas cu apa, peste care adaugam busuioc, levantica si tei, apa cu care ne spalam pe fata, in ziua de 31 decembrie, la miezul noptii, vom fi mai frumosi si mai „curati” in 2018. Cinci boabe de orez inghitite tot atunci ne vor putea indeplini tot atatea dorinte.

 Nu cumva sa stranutam la miezul noptii, sau cel putin sa incercam sa ne abtinem. In caz contrar vom fi urmariti in 2018 de probleme medicale.

 Fara carne de pui in meniul de Revelion. Se spune ca daca ne dorim mese imbelsugate in 2018, de anul Nou e bine sa ocolim preparatele din carne de pui. Pasarile, in general, imprastie pamantul si implicit norocul.

 


Pentru sex-appeal in anul care vine, dar si pentru a ne pazi de invidie si deochi in 2018, se spune ca, indiferent daca suntem femeie sau barbat, trebuie sa purtam de Revelion lenjerie rosie. Domnisoarele isi pot afla ursitul in noaptea magica, daca deasupra patului in care dorm taie o franghie. 

 

 In ultimele secunde ale lui 2017 mestecati cate o boaba de strugure. Pentru fiecare boaba inghitita, noul an va va aduce implinirea unei dorinte. E un ritual relativ nou ce dateaza de la inceputurile anului 1900, cand un grup de viticultori care a obtinut o recolta bogata in anul respectiv a decis sa ambaleze cate 12 ciorchini in pachetele, pe care sa le vanda ca „struguri norocosi”.

 

 

realitatea.net