2019 este anul Porcului Galben de Pamant. Anul Porcului incepe pe 4 februarie 2019 la 23:04 ora locala. In traditia chineza, Porcul este simbolul bogatiei si prosperitatii. Fiind in analogie cu semnele de pamant, Porcul este un animal care se misca mai incet, este mai practic, muncitor si nu se angajeaza in prea multa drama. Se distinge prin diligenta, optimism, sinceritate, compasiune si generozitate. Se poate bucura de lucruri mai fine, dar prefera sa-si umple casa cu lucruri practice. Incarcat cu energia Yin, anul Porcului ne confera flexibilitate, modestie, abilitatea de a ne reorganiza actiunile si amabilitatea de a-i sprijini pe cei din jurul nostru. Invatarea, studiul si spiritualitatea sunt reperele fundamentale ale acestui an. 

 

 

 

Porcul ne sfatuie sa evitam sa ne cufundam in singuratate si sa incercam sa fim cat mai apropiati de prietenii nostri, de familia noastra, sa nu ramanem pasivi, in asteptarea fagaduintelor acestui an, ci sa ne focalizam spre actiuni, proiecte clare, care cu cat sunt mai ambitioase, cu atat ne pot oferi beneficii mai mari. In acelasi timp, Porcul marcheaza si finalul ciclului celor 12 semne zodiacale, relevand o perioada de reenergizare, de analiza si tragere a unor concluzii despre ceea ce ni s-a petrecut in ultimii 11 ani, si pregatirii noastre pentru intrarea intr-un nou ciclu in 2020. 

 

 

Culoarea anului este galbenul. Aceasta se asociază cu culoarea pamantului roditor, a spicului copt, care daruieste bunastarea, dar si cu culoarea toamnei, care vesteste apropiatul sfarsit, implinirea. Galbenul semnifica si invatarea, inteligenta, iluminarea, intelepciunea, exprimarea creatiei, echilibrul, rabdarea.

 

 

 

Suma kabbalistica a anului este cifra 3 (2019=2+0+1+9=12=1+2=3). Trasaturile numarului 3 din numerologie sunt foarte asemanatoare cu cele ale anului Porcului, ceea ce evidentiaza si mai mult semnificatia energiei date. Aceasta cifra semnifica actiunea, viteza, comunicarea, socializarea, creativitatea. Treiul este si numarul actorilor, muzicienilor si al visatorilor. Daca aveti voce, faceti-va auziti, iar daca aveti un vis, faceti tot ce puteti ca sa-l impliniti. Oricare ar fi hobby-ul dvs., scoateti-l la lumina, laudati-va cu el. Fiti mai indrazneti si mai deschisi, inconjurati-va de oameni dragi si bucurati-va de comunicare si impartasire a sentimentelor cu ei. 

 

 

 

In ansamblu, 2019 este un an suficient de calm. Pentru persoanele implicate in munca creativa si spirituala anul este foarte bun. Daca pana la inceputul lui martie pozitiile lui Uranus si Pluton ne fac sa fim impulsivi si nerabdatori, atunci in restul anului, influenta lui Jupiter din Sagetator ne ofera protectie si promite perioade mai indelungate de armonie, de echilibru si oportunitati foarte bune, in special, pentru cei care si-au gasit drumul in viata. 

 

 

In 2019 avem posibilitatea sa ne adaptam la schimbarile anilor precedenti, care au avut loc cu sau fara voia noastra in plan personal, profesional, social, etc. In ce priveste planul social, anul pregateste oportunitati pentru schimbari viitoare. Saturnul din Capricorn va aproba proiectele dificile, care necesita un efort constant pe un termen indelungat de timp si va aprecia perseverenta, rezonabiliatea si prudenta cu care sunt realizate. 

 

 

Pe plan personal, vom reusi sa gasim usor dragostea, insa o stabilitate in relatii putem astepta spre finele anului. In ce priveste planul financiar, vor avea loc schimbări foarte intense, astfel încat este foarte actuala expresia „aveti grija de portofel”. Din punct de vedere al sanatatii, 2019 este marcat de intensificari ale afectiunilor articulatiilor sau coloanei vertebrale, precum si de afectiuni ale ficatului si sistemului endocrin.

 

 

 

Sursa foto: Google.com, Facebook.com

Perfecte